Körfez Belediyesi çocuklara, gençlere ve spor yapmak isteyen her yaştan hemşerisine aralıksız hizmet vermeye devam ediyor. Yaz ve kış dönemlerinde 16 spor dalında açtığı kurslarla ilçe genelinde yetenekli çocukları keşfedip, yetiştirmeye ve spor kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Körfez Belediyesi’nin adeta sporcu ordusu bulunuyor.
Futbol Okulu’nda eğitimler devam ediyor
Ülkemiz genelinde en çok sevilen ve ilgiyle takip edilen spor dalı futbol ise çocukların gönlünde ayrı bir yer tutuyor. Körfez ilçedeki çocukların erken yaşlarda sistemli ve disiplinli çalışmalar sonucunda futbol eğitimi almalarına yardımcı olmak, bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerine yardımcı olmak, futbol oyununu sevdirmek, iyi bir futbolsever olmasını sağlamak için uzmanlar nezaretinde Körfez Belediyesi Spor Akademisi ve Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü bünyesinde eğitimler veriliyor.
Bu kapsamda Yarımca Halı Saha, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Körfezkent Spor Tesisleri ve Esentepe - Kuzey Spor Tesislerinde olmak üzere 3 bölgede hafta sonları futbol okulu çalışmaları yapılıyor.
2018 – 2015 yılları arası doğumlulardan oluşan futbol okullarında toplam 750 öğrenci eğitim ve antrenman görüyor.
- Esentepe – Kuzey Spor Tesislerinde Ömer Güncü nezaretinde hafta sonları 09.00 – 12.00 saatleri arasında,
- Yavuz Sultan Selim Mahallesi Körfezkent Spor Tesislerinde Yasin Yavan nezaretinde 09.00 – 12.00 saatleri arasında,
- Yarımca Halı Saha’da Erdi Şahin nezaretinde 09.00 – 12.00 saatleri arasında, Hamza Alyılmaz nezaretinde 12.00 -15.00 saatleri arasında ve Batuhan Köksal (kaleci) nezaretinde 15.00 – 18.00 saatleri arasında eğitimler yapılıyor.
Başkan Söğüt spora ve sporculara çok önem veriyor
Körfez Belediyesi Futbol Koordinatörü Antrenör Bilal Turgut çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “spor akademimizde eğitimlerimiz ve futbol okulumuz aralıksız devam ediyor. Belediyemiz ve Körfez Gençlerbirliği SK bünyesinde futbol okulumuzda 2015-2018 yılları doğumlular yaş gruplarında 750’yi geçen sporcu sayımız ile büyük bir futbol ailesiyiz. Futbol okulumuzda sadece eğitimler değil gelecek vaad eden futbola devam etmek isteyen yeni yetenekler, akademiye alınarak lisanslı sporcular olma imkanı kazanıyorlar. Altyapı takımlarımızın ilimizin liglerindeki mücadelelerinde kırmızı beyaz forma ile sahada yer alabiliyorlar. Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt spora ve gençlere çok önem veriyor. Bu kapsamda spor salonları, sahalar ve tesisleri ilçemize kazandırıyor. İlçemizdeki çocukların ve isteyen her yaş grubundaki hemşerimizin spor yapmaları için bütün imkanları sunuyor. 5 binin üzerinde sporcumuz ile Körfez ilçemizi spor şehri haline getirdik. Tesisleşme ve imkanların artması ile spordaki başarılarımız artıyor. Sadece futbol değil birçok branşta sporcular yetiştirip spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kocaeli ve Türk sporuna yeni sporcular kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm sporcu adaylarımızı bize katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.