Karabalık, kütüphane sevdalılarını ödüllendirdi
Her yıl mart ayının son haftasında kutlanan kütüphaneler haftası dolayısıyla Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçedeki Nazım Demirci Halk Kütüphanesi ile Suadiye Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Bilgi Evleri ve Kütüphaneler Sorumlusu Muhammed Kanık ile birlikte kütüphaneleri ziyaret eden başkana, meclis üyesi Şükrü Demirci, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Ulus Mahalle Muhtarı İbrahim Kır, Fatih Mahalle Muhtarı Necati Küçük, İstasyon Mahalle Muhtarı Şerif Tezcan, Orta Mahalle Muhtarı Mehmet Topçu, Suadiye Ortaokul Müdürü Davut İslamoğlu, Barbaros İlköğretim Okul Müdürü Fevzi Durmaz ve kütüphane sorumluları Nuri Başaran ile Merve Çalışkan da eşlik etti.

 

Kütüphane ziyaretinde başkan öğrencilere kitap okumanın önemini anlatırken kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini de isteyerek, “Bu sıcak yuvalarda bilgi birikimlerinizi en iyi şekilde, teknolojiyi doğru olarak kullanarak geliştirin. Bol bol kitap okuyun ve okutun. Sizler gibi okumuş, gelecek neslin teminatı olan çocuklarımız sayesinde bizler gelişmiş toplumlarda huzur ve mutlu bir şekilde yaşama imkanı bulacağız. Eğitim yuvası olan kütüphaneler, bilgiye ulaştığınız önemli yerlerdendir. Okul çıkışlarınızda ilçemizdeki kütüphaneleri ve bilgi evlerini kullanın. Okul sonrası ödevlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz bu mekanların sayısını da artıracağız. Bugün kütüphane haftasını hep birlikte kutluyoruz. Biz sizlerin kütüphane alışkanlığını artırmanız ve okumaya teşvik etmek için bugün burada çeşitli hediyeler verdik. Önümüzdeki sene vereceğimiz hediye bisiklet olacaktır” dedi.


Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programda çocukların heyecanı üst düzeydeydi. Suadiye Halk Kütüphanesi’nde Dilara Beken, Halenur Baş, Salih Zeki Çelebi, Nazım Demirci Halk Kütüphanesi’nde de Necati Okuyan, Kübra Meral ve Tunahan Aktop en çok kitap okuyan, en çok kütüphaneyi kullanan ve kütüphanede örnek teşkil eden davranışları ile başkan tarafından ödüllendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817