banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

“Teknoloji ve Girişimcilik” Uzmanlık Programı Başlıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Fuar içinde faaliyete geçirdiği Gençlik  Merkezi, Türkiye’ye model olacak genç ve dinamik bir proje ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Gençlik Meclisi’nin alt komisyonu olan Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Teknoloji ve Girişimcilik programı üzerine eğitim başlatıyor.

 

Teknoloji ve Girişimcilik Programı, gençlere girişimciliğin temel kavram ve süreçlerini tanıtarak bir ticari fikir geliştirmek için teknolojiden nasıl yararlanılacağını gösterecek. Verilen eğitimlerin ücretsiz olması ise gençler için ayrı bir avantaj yaratacak. Eğitimler, 15-30 yaş aralığındaki gençleri  kapsayacak.

 

BAKANLIK PROGRAMINDA

Proje, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Intel ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında hayata geçirilecek. Teknoloji ve Girişimcilik Programı ile 15-30 yaş arası gençlerin; girişimcilik, eleştirel, düşünme, işbirliği ve bilgisayar okur yazarlığı gibi 21. yüzyıla özgü beceriler kazanmaları sağlanacak. Gençler, internet araçlarını ve ofis uygulamalarını kullanarak ticari bir fikirle ilgili araştırma yapmayı, bir fikri formüle etmeyi ve fikirlerini gerçekleştirmek için bir iş planı oluşturup sunmayı öğrenecek.

 

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÜRETECEK

Proje esas itibariyle Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan işsizliğe de adeta merhem olacak. Yerel eğitimlerde gençler, uluslararası alanda da uygulanan Intel Öğrenci Programının toplam 16 oturumdan oluşan Teknoloji ve Girişimcilik müfredatı üzerinden eğitim alacak ve girişimci fikirlerinin hayata geçirilmesi için önemli adımlar atma fırsatı yakalayacak.

 

EN İYİ İŞ FİKİRLERİ SEÇİLECEK

İlk olarak Kocaali’de oluşturulan komisyonla en iyi üç iş fikri seçilecek. Ardından  Türkiye çapında INTEL öncülüğünde gerçekleştirilecek girişimcilik ve teknoloji kampında, yarışmayla en iyi iş fikirleri seçilecek ve gereken destek sağlanacak. Proje bu yönüyle genç girişimciliğinin desteklenmesi, yeni istihdam olanakları sunarak işsizliğin azaltılması ve ülke kalkınmasında önemli rol oynayacak.

 

ŞEYDANUR SANDIKÇI EĞİTİM VERECEK

Intel, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliği ile düzenlenen Teknoloji ve Girişimcilik Programında eğitmenlik sertifikası bulunan Şeydanur Sandıkçı eğitmen olarak görev yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826