AKAR KONUŞTU, ŞEKER SALONU TERKETTİ
 Erzurumlular Dernekler federasyonu olağan kongresi, Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, bar ekibinin gösterisiyle sajkin başlayan kongre, İlyas şeker’in siyasi konuşmasına karşılık, Haydar Akar’ın cevabıyla gerildi ve Şeker salonu terk etti.


Sakin başlayan kongreye AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Basşkanı  Aziz Alemdar, siyasi partilerin belediye başkan adayları, Erzurumlular derneklerinin şube başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Bar ekibinin gösterilerinden sonra gelen konuklara söz hakkı verildi. Kürsüye çıkan Karaosmanoğlu, Alemdar , Reşat Başar ve diğer konuklar siyasete girmeden dernek çalışmaları ve ile sağlayacağı faydaları anlattılar.

Söz hakkı verilen AKP Milletvekili İlyas Şeker, geçmişte ülkede yaşanan saiyasi kavgaları, sağ sol çatışmalarını ve bugüne kadar yaşananzorlukları anlatarak, ‘’Hemşeri dernekleri göç  oranının yüksekl olduğu illere büyük önem taşıyor. Yıllardır bizi Türk-Kürt diye  birbirimize düşürmeye çalıştılar. Çanakkale Şehitliği’nde her bölgenin insanı yan yana yatıyor. Mikromilliyetçilik yapmak doğru değildir.. Osmanlı devleti 4 kıtaya hükmediyordu, bu kavgalarla küçüle küçüle bu günkü haline geldi. Tekrar mikromilliyetçilik yapılırsa daha kötü olur’’ dedi. Şeker’in uzun konuşmasını salonda bulunanlar sıkıcı bulup gazete okuyarak, telefonlarıyla uğraşarak dinlerken, Haydar Akar konuşma bitiminde söz istedi.

CHP milletvekili Haydar Akar, kendi ailesinin de harp nedeniyle göç ettiğini hatırlatarak, ‘’93 harbinden sonra ailem göç etti ve buraya yerleşti. Bir çoğumuz çeşitli nedenlerle göç ettik geldik, ama artık Kocaelili olduk. Her yıl ilimiz Bayburt ili kadar, 40-50 bin kişi büyüyor. Bunun nedeni sağ sol çatışması ya da savaşlar değil, tamamen ekonomik koşullar. Kocaeli ağır sanayinin en çok geldiği il. Kocaeli’ne gelen limanları, sanayiyi diğer bölgelere, illere de yayabilirseniz gçö olmaz. Ama buraya gelen de bu vatanın evladıdır ve birlikte yaşayacağız. Şeker üretilen yere şeker fabrikası, taş toprak olan yere çimento fabrikası kurmalıyız. Devlet teşvik veririm ben fabrika kurmam diyor. Devlet gerekirse çorap fabrikası, ağır sanayiyi kuracak. Yapılan yanlış, geçmişte sağ sol çatışmaları vardı, doğru. Ama hiçbir dönemde 4 bakanın oğlu yolsuzlukla yargılanmadı, 4 bakan için fezleke verilmedi’’ dedi.

Bu sözler üzerine İlyas şeker ve salonda bulunan bazı kilşilker tepki gösterip, ‘’Siyasi konuşma yapmayın’’ dedi. İlyas Şeker daha fazla kalamadı ve hırsla salonu terk etti. Dernek yetkilileri de ortam gerilince Haydar Akar’dan konuşmasını bitirmesini rica ettiler ama salon bu sözleri alkışladı. Akar ve Reşat başar bir süre daha oturduktan sonra ayrıldılar.

Kongre bundan sonra yapılan konuşmalarla devam etti ve kürsüye çıkan konuşmacılar da siyasi konuşmalara yaparak kendilerini tanıttılar.

Karadenizli teknesi

Derinca Belediye Başkan adayı Halit Altuntaş ‘da konuşmasında, ‘’Büyükşehir  Karadenizli, İzmit Karadenizli, Derince Karadenizli. Mikromilliyetçilik yapmayacağız diyorlar ama, binmişler Karadenizliler teknesine, çek kürekleri diyorlar ‘’ dedi.

 Kongre sunulan tek listenin kabulü ile sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817