AYDINLAR OCAĞI ÜYELERİ BOSNAYA GİDİYOR

Kafile Başkanlığını Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu'nun yapacağı Bosna Hersek ve Sırbistan seyahati,28 Haziran Cuma günü saat:14.00'de İzmit Perşembe Pazarından başlayacak ve 02 Temmuz 2013 Salı günü Belgrad'dan saat: 20.20'de kalkacak THY uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanına dönüş ile tamamlanacaktır.

4 gece 5 gün

Kudret Turizm tarafından 4 gece 5 gün olarak organize edilen gezide Mustafa Toka rehberliğinde; Mostar antik şehri, Konjic Eski Köprüsü, Mostar Köprüsü, Koski Mehmet Paşa Camii, Karagözbey Camii, Eski Osmanlı Hamamları ve Hanları, Blagaj(Alperenler) Tekkesi, Osmanlı'nın Avrupa'da ulasmış olduğu son nokta Pocitel Köyü, Alipaşa Camii ve Pocitel Saat Kulesi,Sarajevo, Prusac, Travnik Kalesi, Osmanli'nin Bosna'da yapmış olduğu ilk camii olan "Sülejmanije" camii, Fatih Sultan Mehmed'in su içtiği Mavi Su, Travnik bölgesinde en büyük katliamı yaşamış olan Ahmic Köyü, Eski Osmanlı Bakırcılar Carşısı, Avusturya-Macaristan döneminde "Belediye", Yugoslavya doneminde Avrupa'nin en büyük "Kütüphanesi" olarak kullanılan tarihi bina, Meşhur Sarajevo Sebili, Begova Camii, Kurşunlu Medresesi, Bascarsi Camii, Beyaz Tabya, Saat Kulesi, Katolik baş Katedrali, Pazar Yeri Katliamının yaşandigi meşhur Pazar Meydanı, Özgürlük Ateşi, 1.Dünya Savaşı'nın çıktığı Latin Köprüsü, Sinagog, Bezistan ileEfsane Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek'in ilk CumhurbaşkanıAlija İzetbegovic'in Kabri ziyaret edilecektir.

Son Gün Belgrad'ta

Turun son günü Balkanların en büyük ve Yugoslavya'ya yıllarca baskentlik yapmışolan Belgrad'ta;Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çesmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecektir.

Gezi Kafilesi

Prof. Dr. Mesut Gür, BBP Kocalei İl Başkanı Serhat Duyar, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Ecz. Selçuk Arslan, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Harita Mühendisi Ali Kahraman, Tekstilci İşadamı Samet Duyar, Dr. Mehmet Ayas, Danışman Mesut Uğur, İşadamı Necati Pilavcı,Dr. İsmail Çapcı, Kemal Yılmaz, Ekrem Patan,  Ömer Öztürk ile Makine Mühendisi Çetin Mut ve eşleri beş gün 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817