BAKAN KASAPOĞLU'NDAN, VALİ YAVUZ’A HAYIRLI OLSUN 

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Valilik binası önünde Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Ekrem Çalık, Osman Ekşi, İsmail Gültekin ve Suat Yıldız tarafından karşılandı.

İlimizdeki programına ilk olarak Kocaeli Valiliğini ziyaret ederek başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  makam ziyareti öncesi Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Sayın Bakana ziyaretlerinde; Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz, Spor Toto Teşkilat Başkan V. Bünyamin Bozgeyik, ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş eşlik ettiler.

Bakan Kasapoğlu, sonraki programlarını gerçekleştirmek üzere Valiliğimizden ayrıldılar.

Ak Parti İl Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ziyaretlerinin ardından Derince ilçemizde  yapımı tamamlanan Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Törene; Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı,  İlçe Belediye Başkanları, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz, Spor Toto Teşkilat Başkan V. Bünyamin Bozgeyik, Sosyal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Ali Güneş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program; Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın konuşmalarıyla devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve aslında sessiz bir devrim gerçekleştirildiğini belirten Vali Yavuz konuşmalarının devamında:

 “ Dünya ile yarışan, rekabet eden, medeniyet değerleriyle buluşan ve medeniyetimizle uyumlu, yeniden dirilen ve kıyama geçilen bir dönemi hep beraber idrak ediyoruz. Kocaeli elbette bu değişim ve dönüşümün öne çıktığı şehirlerimizdendir. Kocaeli bugün itibariyle yaklaşık 15 milyar TL’lik yatırım bütçesiyle devletten yatırım alan ve şu anda Türkiye’de en fazla vergi veren 3. ili olarak kendini gösteriyor. Kocaeli bilim ve teknoloji şehri olarak da öne çıkan bir şehirdir. Kocaeli’nin yaş ortalamasının 32’dir ve bu da genç bir nüfusa sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu anlamda memnuniyetle ilimizde genç nüfusa yönelik politikaların yeterince uygulandığını görüyoruz ve bu vesileyle de Sayın Bakanımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz.” diyerek yapılan yatırım ve hizmetlerden duyduğu memnuniyeti belirterek, ilçe belediye başkanına teşekkürlerini sundu. 

Bakan Kasapoğlu’da açıklamalarında ülkemizin her alanda kendini ispat etmiş, öncü ve güzide vilayetlerinden biri olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsanıyla, tabiatıyla, sanayisiyle her alanda ülkemize değer kazandıran bir ilimizdeyiz. Bu vesileyle bu açılışı gerçekleştirmek, bundan sonraki süreci planlamak, konuşmak ve bu anlamdaki hayırlı çalışmaları başlatmak bizim için de ayrı bir heyecan ve onurdur. Ziyaretimizin ve açılışımızın bundan sonraki projelere yönelik çalışmalarımızın vilayetimize, halkımıza ve gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Sadece yarınlar için değil, şanlı bayrağımızın ilelebet, en güçlü şekilde payidar olmasını amaçladıklarını ve bu amaca ulaşmanın da Abdullah Tayyip Olçokları yetiştirmekten geçtiğini belirten Bakan Kasapoğlu:  “Bu yüzdendir ki, bu ülkenin en büyük umudu gençlerimiz için ve gençlerimizin de yarınlarımıza çok daha güçlü, çok daha donanımlı hazırlanmaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz gençlerimizi lafla değil; özümüzle, icraatlarımızla seven, onlara değer veren ve onlar için üreten bir hareketin mensuplarıyız.”

Gençlerimizden Beklentimiz; Bu İmkânları En Güzel Şekilde Kullanmalarıdır

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimiz için her türlü çabayı ortaya koyma adına Bakanlık olarak tüm kurumlarla ve STK’larla iş birliği içerisinde olmayı önemsediklerini belirten Sayın Bakan:  “ Bu görmüş olduğunuz güzide tesisler, merkezler,  gece gündüz demeden her daim gençlerimizin emrinde olan tesislerdir. Gençlerimizden beklentimiz; bu tesisleri, bu imkânları en güzel şekilde kullanmaları, buralardan en azami şekilde istifade etmeleridir. İnanıyoruz ki gençlerimizin omzunda bu medeniyet ve bu şanlı bayrak yükselmeye devam edecektir.”

Herkesi Bu Tesislerde Görmek İstiyoruz.

Bizim felsefemiz “İki günü eşit olan ziyandadır” anlayışındadır diyen Sayın Bakan: “Bugün belediyelerimizle istişarelerde bulunduk. Kartepe, Körfez ve Darıca’da gerçekleştireceğimiz salon, gençlik merkezi projelerimiz var. Herkesi bu salonlarda, bu tesislerde görmek istiyoruz. Bunun için her türlü iş birliğini daha güçlü bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bizler bu görevleri ifa etmekten ve bu hizmetleri gerçekleştirmekten onur duyuyoruz. Biliyoruz ki, insanımıza yaptığımız her yatırım, gençlerimiz için attığımız her adım, bu ülkeyi çok daha güçlü yarınlara taşımak için önemli birer kilometre taşıdır. İnanıyoruz ki;  gençlerimizle beraber bilim, sanat, kültür ve spor gibi zirveye olan iddiamızı her alanda ve her geçen gün arttıracağız. “

Sporda bir branşı değil, her branşı önemsediklerinin altını çizen Bakan Kasapoğlu: “Bu yüzden benim gençlerimizden, ailelerimizden ricam; lütfen bu imkânları değerlendirelim ve kullanalım. Yüzme bilmeyen kimse kalmasın. Kadının da öncü olduğu bir spor politikamız var. İnanıyoruz ki toplumun öncüsü olan kadınlarımız, sporu teşvik eden anlayışlarıyla bu politikalarımıza önemli değer katacaklardır ve bu çerçeveyi onlarla daha da güçlendireceğiz.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı duanın ardından hayırlı olsun dilekleriyle Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışını gerçekleştirerek tesislerde incelemelerde bulundular.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Seddar Yavuz, tesis açılışının ardından Derince ilçemizde bulunan Şehit Er Emre Kaan Arlı çok amaçlı spor salonunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817