ESKİ DERS KİTAPLARI GERİ DÖNÜŞÜME
 İzmit Belediyesi, eski ders kitaplarının geri dönüşüm yoluyla tekrar ekonomiye kazandırılması için her yıl olduğu gibi bu sene de bir çalışma başlattı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile geçtiğimiz öğretim yılı başında öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları toplanarak geri dönüşümü sağlanacak. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri” eski kitapların çöpe gitmesini istemiyoruz. Bunun için de okul müdürleriyle görüşüp kitapları topluyoruz.  Hedefimiz 150 okuldan en az 120 ton eski kitabın toplanmasıdır. Eski ders kitaplarını toplama işini Temmuz sonuna kadar tamamlamak istiyoruz Böylelikle hem binlerce ağaç kesilmekten kurtulacak hem de ekonomiye önemli bir katkı sağlanmış olunacak” dediler.

 

BAŞKAN DOĞAN ÇOK DUYARLI

 

Yetkililer, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da bu çalışmaya büyük önem verdiğini belirterek”  Belediye Başkanımız, tek bir kağıt parçasının çöpe gitmesini istemiyor. Bu yüzden de  çevre projelerine büyük destek oluyor. Eski kitapları toplayarak bunun karşılığında okullara bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinası, sarf malzemesi gibi destek de sağlayacağız” şeklinde konuştular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817