Flaş.. İki polis gözaltında
 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ilimizde de 1 müdür ile 1 baş komiser de gözaltına alındı.

İstanbul Başsavcı vekili Orhan Kapıcı'nın nezaretinde başlatılan operasyonla, bu sabaha karşı saatlerinden başlayarak aralarında eski emniyet amirlerinin de bulunduğu çok sayıda polisin evine baskın düzenlendi.

Sahur saatlerinde başlayan ve 22 ilde gerçekleştirildiği belirtilen operasyonlar kapsamında, saat 10.00 sularında gözaltına alınan kişi sayısı 90’a kadar yükseldi. Savcılık tarafından hazırlanan listede 134 kişinin isminin yer aldığı öne sürülürken, gözaltına alınan kişilerin arasında 17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten emniyet görevlilerinin de olduğu belirtiliyor.

METİN CANBAY GÖZALTINDA

Sabaha saatlerinde konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ilimizde herhangi bir gözaltının olmadığını belirtmişti. İlimizde öğleden sonra ise iki polis gözaltına alındı. Operasyonda eski istihbarat müdürü Metin Canbay ve İstanbul'da görev yapan fakat Kocaeli'nde ikamet eden bir polis müdürü gözaltına alındı. Gözaltına alına Metin Canbay, İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken paralel yapılanma soruşturma nedeniyle önce görevden alınmış daha sonra Personel Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Canbay geçtiğimiz günlerde ise açığa alınmıştı. Bilindiği üzere geçtiğimiz haziran ayında Vali Ercan Topaca, İstihbarat Şube Müdürü Metin Canbay ile ilgili olarak "Benim de içinde bulunduğum bazı kişilerin telefonlarını usulsüz bir şekilde dinlemişler. Kayıtlarda benim telefonum başka bir kişinin adına, fakat IMEI numarası valiliğin, vali olarak benim kullandığımla aynı" demiş ve Canbay açığa alınmıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817