Greve çıkacaklar
PETROL-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gübretaş’ta işveren sendikası Kiplas ile yapılan görüşmelerde grev sürecine girmesinin ardından sendika grev tarihi kararını aldı. 28 Haziran’da greve çıkmaya hazırlanan sendika, işverenden taleplerini yerine getirmesini ve işçilerin hak ettikleri ücretleri almasını istiyor. 212 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika, günlük yevmiyelere 5,5 lira zam yapıldıktan sonra tüm işçilere 450 lira seyyanen zam yapılmasını talep etmişti. Ancak Kiplas, bu teklife karşılık sadece 160 lira zam teklifini masaya getirdi. 

GREV KARARI ALINDI

13 Mayıs’ta grev kararını fabrikaya asan sendika, işverenin bu süreç içinde talepleri noktasında ileri bir adım atmaması nedeni ile grev uygulaması yapacağı tarihi netleştirdi. 28 Haziran’da greve çıkmaya hazırlanan sendika, işçilerin ücretlerine talep ettikleri zam noktasında işverenin makul bir artış teklif etmesini bekliyor. Sendika işverene verdiği sözleşme teklifinde 950 ila bin lira maaş alan işçilerin yevmiyelerine 5,5 lira iyileştirme zammı talebine karışlık, işveren 2 lira olarak teklif verdi. Ayrıca düşük ücretlilere yapılan iyileştirmenin ardından tüm işçilere seyyanen 450 lira zam isteğine karşı da işveren 160 lira teklif verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817