Karaosmanoğlu, Aytepe’de gençlerle buluştu
 Büyükşehir’in Aytepe’deki kampına katılan Başkan Karaosmanoğlu gençlerle sohbet etti, tecrübelerini paylaştı

Başkan Karaosmanoğlu, Aytepe’de gençlerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Aytepe’de bulunan Gençlik Kampı’na katıldı. Genel Sekreter Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’un da katıldığı ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, gençlerle sohbet etti.

TÜRKİYE GÜÇLENİYOR

Tarihte dünyada birçok medeniyet kurduklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dedelerimiz dünyaya adaletle hükmettiler ve insanlığa birçok yeniliği kazandırdılar” dedi. Türkiye’nin güçlenmeye başladığını belirten Başkan Karaosmanoğlu,” Üretmeye başladık. Dünya Müslümanları da Türkiye’nin bu güçlenmesinden oldukça memnun ve sevinçle karşılıyorlar” şeklinde konuştu.

 

GENÇLERİMİZ İYİ YETİŞMELİ

Müslümanların en istikrarlı oldukları ve en rahat ettiği yerin Türkiye olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yüzden farklı sorumluluklarımız var. Güçlü olmak zorundayız. Bunun yolu da gençlerimizin iyi yetiştirilmesi. Hem maddi hem de manevi olarak çok iyi yetişmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZİ BİLGİSAYARLA BULUŞTURDUK

Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin iyi yetişmesi her şeyin ötesindedir. Biz Kocaeli’de 5 yılda 135 bin bilgisayar verdik. Çocuklarımız bilgisayarla tanışsın, bilim ve teknolojiyi takip etsin istiyoruz. Hiçbir belediyede böyle bir uygulama yok. İhalesini yaptık, 12 milyon TL’lik daha bilgisayar hediye edeceğiz çocuklarımıza. Ama inanıyorum ki o bilgisayarları programlayan çocuklarımız çıkacak” şeklinde konuştu.

İSRAİL’İ LANETLİYORUZ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Hitlerin yapmadığı gaddarlıkları bunlar yapıyor. İsrailli kadın milletvekili ‘Bütün Filistinli anneler de ölmeli’ diyor. İnsanlıktan nasibini almamış bunlar” dedi. İsrail saldırılarını lanetlediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlarda İsrail ve İsrail’e destek veren kuruluşların ürünlerini kullanmıyoruz” dedi.

AYTEPEPARK KAMP TESİSLERİ

Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Aytepepark kamp tesislerinde gerçekleştirilen Gençlik Kampı’nda gençler, sosyal etkinliklerin yanı sıra önemli akademisyenlerin seminerlerine de katılıyor.

 

TEMMUZ VE AĞUSTOS DÖNEMİNDE

Gençlik Kampı, temmuz ve ağustos olmak üzere iki dönemden oluşuyor. Ramazan ayı programında 8 grup kamp yapacak ve her grupta yaklaşık 60 kişi yer alıyor.

YOĞUN VE ZEVKLİ PROGRAM

Her iki dönemde öğrenciler kitap okumadan, film izlemeye ve sosyal etkinliklere kadar yoğun bir program içinde olacak. Birinci dönemin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle kampta iftarlar ve sahur programları düzenleniyor.

EĞİTİM SEMİNERLERİ

Gençlik Kampı içinde Doç. Dr. Ekrem Demirli ve Doç. Dr. Ömer Türker gibi önemli akademisyenlerin katılacağı seminerler düzenlenecek. Ayrıca milli ve manevi değerler ile gençliğe yönelik çeşitli eğitim seminerleri verilecek. Bu çerçevede her grupta 2 saatlik ve 16 grup için toplamda 32 saatlik bir eğitim etkinliği planlandı.

OKUTULACAK KİTAPLAR

Kamp süresince öğrenciler, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in “Gençlerle Başbaşa” ile Prof. Dr. Osman Öztürk’ün “Genç Adam” kitaplarını okuyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Her iki dönemde de öğrenciler birçok sosyal ve sportif etkinliğe katılacak. Sosyal etkinlikler içinde Sineterapi (Film İzleme), Okçuluk, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Gece Yürüyüşü, Takım Oyunları, Futbol, Voleybol, Satranç ve Kelime Yarışmaları yer alacak.

HEDİYELER VERİLECEK

Öte yandan Gençlik Kampı’na katılan her öğrenciye, satranç takımı, Osman Nuri Topbaş, Ali Fuat Başgil, Falih Rıfkı Atay ve Osman Nuri Topbaş kitaplarının yanı sıra mangala takımı, şapka, tişört, kamp hatıra fotoğrafı ve logolu kupa hediye edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817