banner2752
banner2750
banner2776

Spor Kenti Kocaeli’de Özel Misafirler

Kocaeli'de 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda açılış seremonisi gerçekleştirildi. Birbirinden çekişmeli müsabakaların oynandığı şampiyonada özel sporcular kazandıkları maçlarda büyük sevinç yaşadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’na 6 ilden yaklaşık 72 özel sporcu katılıyor.

  

6 İLDEN 72 ÖZEL SPORCU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bando takımının çaldığı neşeli parçalara özel sporcuların eşliğinde renkli sahnelerin yaşandığı açılış seremonisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Sadettin Akçi’nin konuşmalarıyla başladı ve toplu resim çekimiyle tamamlandı. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda 6 ilden yaklaşık 72 özel sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyonun açılış programına Başkan Vekili Çakmak’ın yanı sıra Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ve sporcu yakınları ile çok sayıda öğrenci katılarak müsabakaları izledi.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN SELAMLARINI İLETTİ

Başkan Vekili Çakmak konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileterek başladı. Türkiye'nin dört bir yanından özel sporcuların Kocaeli’nde müsabaka yapacaklarını belirten Başkan Vekili Çakmak, “Birkaç gün beraber olacağız. Şehrimizi renklendireceksiniz. Ayağınıza sağlık. Başta siz özel sporcularımıza, hocalarımıza, kulüp yöneticilerimize, uzaktan yakından buraya teşrif edenlere ve bu güzel organizasyona emek ve destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Turnuvanın keyifle, eğlence ile başarıyla tamamlanmasını diliyorum hepinizi Saygıyla sevgiyle selamlıyorum Allah'a emanet olunuz” dedi.

 

BAŞARILARINIZ BİZİ MUTLU EDİYOR

Spor camiamızın en renkli en sevimli ve en hareketli ekibini  Spor Kenti Kocaeli’de misafir etmekten onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, “Sizin başarılarınız bizi her zaman mutlu ediyor. Biz de bugün Kocaeli'nde bir Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hem eğlendiniz hem mutlu olduğunuz bir turnuva olmasını temenni ediyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

 

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞU

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak down sendromlu, otizmli, mental çocuklara ve yetişkinlere 81 ilde 15 branşta 830 spor kulübünde yaklaşık 30 bin çocuğa spor yaptırdıklarını belirten Federasyon Başkan Vekili Sadettin Akçi, bugün burada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Akçi, “Down Futsal takımlarımızın bu ilk müsabakası olacak. 2023 yılında da kulüp futsal takımlarımızın sayısı artarak daha güçlü bir milli takım olma yolunda ilerleyecektir. Altı spor kulübümüzde Avrupa 2021 Futsal Avrupa Şampiyonu olmuş sporcularımız 2022 yılında Peru'da ilk defa katıldıkları organizasyonda dünya üçüncülüğünü kazanmış Milli Takım sporcularımız ve teknik sorumlularımız ile milli takım antrenörleri var. Onlar için ne kadar gururlansak az olur. Çünkü onlar sporda engel tanımadılar, Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Bu organizasyona ev sahipliği yapan başta Başkanımız Büyükakın’a ve Kocaeli Valimiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca müsabakalara katılan tüm kulüplerimize, sporcularımıza, hakemlerimize ve teknik ekibimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE KUPASI’NDA PERDE AÇILDI.

Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda 2022-2023 Sezonu, A Grubu açılış müsabakasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ile Ankara Amatör Sporcular ve Spor Adamları Spor Kulübü oynanan maç ile Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda perde açıldı. Günün ilk karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor rakibi Ankara Amatör Sporcular ve Spor Adamları Spor Kulübü’nü 11-2 yenerek şampiyonada ilk sevici yaşadı. Diğer müsabakalarda ise İstanbul Bağcılar Belediyesi, Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Spor Kulübü 14-2 mağlup etti. 

Şampiyonada gruplar ve maç programı şöyle: 

A GRUBU

A1-Kocaeli Kağıtspor

A2-Bursa Hacı Mehmet Zorlu

A3-Ankara Amatör Sporcular ve Spor Adamları Spor Kulübü

 

B GRUBU

B1-İstanbul Bağcılar Belediyesi

B2-Kayseri Kocasinan Belediyesi

B3-Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Spor Kulübü

 

29.Kasım Salı - (Recep Topaloğlu Spor Salonu)

11:00 Açılış Töreni

12:00 A1-A3 Kocaeli-Ankara

13:00 B1-B3 İstanbul-Malatya

 

30.Kasım Çarşamba - (Recep Topaloğlu Spor Salonu)

12:00 A2-A3 Bursa-Ankara

13:00 B2-B3 Kayseri-Malatya

 

1.Aralık Perşembe - (Recep Topaloğlu Spor Salonu)

12:00 A1-A2 Kocaeli- Bursa

13:00 B1-B2 İstanbul-Kayseri

 

2.Aralık Cuma - (Hasan Gemici Spor Salonu)

12:00 A3-B3 5.-6. maçı

13:00 A2-B2 3.-4. maçı

14:00 A1-B1 Final

15:00 Kupa Töreni Ve Kapanış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680