ZABITA, HER İHBARI DİKKATE ALIYOR
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Sahipsiz Hayvanlara Müdahale Birimi, vatandaşlardan gelen her ihbarı dikkate alıyor. Yetkililer, 3 hafta içinde Zabıta Haber Merkezi’ne 225 ihbar geldiğini ve bütün ihbarların titizlikle değerlendirildiğini belirterek” vatandaşların ihbarı üzerine şehrin değişik yerlerinde 261 yaralı, bakıma muhtaç ve sahipsiz hayvana müdahale edilerek tedavileri sağlanmıştır. Ayrıca Alikahya Karadenizliler, Tavşantepe ve Mehmet Ali Paşa Mahallelerinde ilgili kanun gereği beslenmesi ve bakılması yasak olan Dogo Argentino cinsi 4 adet köpek, kimseye zarar vermeden bulundukları yerlerden alınarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geçici Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir” dediler.

 

24 SAAT GÖREV BAŞINDA

 

Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak 2 ekip halinde çalıştıklarını da söyleyen Zabıta Yetkilileri” 24 saat boyunca görev yapan ekiplerimiz gelen her ihbarı anında değerlendirmektedir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında küpesiz köpekler rebabilite edilmek, saldırgan köpekler ise gözlem altında tutulmak üzere ekiplerimiz tarafından alınarak,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra yolu üzerindeki Geçici Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakılmaktadır” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817