banner2831
banner2832
banner2833
banner2834

Gümüş, ‘’Popilist yatırımlar yapılıyor,  Halkın sorunları duruyor’’

Mehmet Gümüş yaptığı açıklamada, meclis toplantısında da aynı konuları dile getirdiğini belirterek, ‘’Körfez’de, popilist yatırımlar yapılıyor, halkın yansıyan sorunları ise ilk günkü gibi duruyor. Körfez Belediyesi inşaat şirketi gibi çalışıyor. Bugüne kadar yapılması, çözülmesi gereken bir yığın sorun var ve yapılan bir şey yok’’ dedi.

43 ay geçti

Gümüş yapılmayan işleri ve çözülmeyen sorunları sıraladığı açıklamasında, ‘’Göreve başladığımız günden bu yana 43 ay geçti. En basitiyle D-100’ün aydınlatılmasın yapamadık. Dilimizde tüy bitti, araya bakanı, milletvekili, valisi girdi ama D-100 hala karanlık ve kör. Yalnız D-100 değil, mahallelerde de, parklarda da karanlık hüküm sürmeye başladı, ilçe aydınlanacağına kararmaya başladı. İlçedeki sorunları maddelerle sıralarsak, Petkimliler Caddesi’nde kanalizasyon sorunu var, yağmur yağınca suları taşımıyor, patlıyor. İlimtepe’ye yapılan Hacı Osman çıkışlı ve Tütünçiftlik çıkışlı iki yolda da çalışmalar durdu, 2 aydır tek bir kepçe bile hareket etmiyor. Yol çalışması durduğu gibi her iki yolda da molozlar ortada, kazılan yerler tehlike arz ediyor, eskisinden beter olarak bırakıldı. Kış geliyor, kanalların temizliği halen yapılmadı, çöp toplamada sorunumuz var, araçların toplama sefer sayıları arttırılmalı. Elektrik direkleri kaldırılıp, hatlar yer altına alınmalı, bu yapılmadığı gibi kaldırımların ortasında direkler halen duruyor. Kararı çıkmasına rağmen dahi yol genişletme çalışmaları yapılmadı, bekleniyor. Limanların yoğunluğu başlamadan bu konuşuldu, çalışmalar hızlandı, tırlar mahalle içlerine girdi ama halen daha bir tır parkı sorunu çözülemedi, yer dahi bulunamadı’’ dedi.

Sorunlar çok

Mehmet Gümüş, açıklamasının devamında maddeleri sıralamaya devam ederek, ‘’Kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Bir taraftan elektrik direkleri, panolar, ağaçlar yolu kapatıyor. En azından ağaçlar kesilmeden, alınıp başka yere aktarılarak sorun azaltılabilir. Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde tek yön trafik uygulaması yapılarak buranın sorunu çözülecekti, aradan yılar geçti yapılamadı. Kabakoz’da yapılan plan değişikliği halkı mağdur etti ve buradaki huzursuzluk büyüyor, çözüm bulunamıyor. Yarımca sahilinde boş ve harabe iki bina var, bunların bir an önce yıkılması ve alanın temizlenmesi gerekiyor. Paklarda ciddi boyutlara ulaşan uyuşturucu sorunu var, bu konuda belediyeden mücadele anlamında destek bekleniyor. Tütünçiftlik bankalar caddesinde trafik sorunu had safhaya ulaştı ama çözüm için yapılan çalışma yok. Rota Limanı girişi için kullanılan D-100’de düzenleme yapılacaktı, halen bekleniyor. Atalar Mahallesi’nde elektrik telleri ana cadde üzerinde yerlerde duruyor. Bunlar aslında çok basit çabayla çözülebilecek sorunlar ama yukarda da dediğim gibi rekor bir bütçeye sahibiz ama inşaatçılıktan başka bir şey yapılmıyor ve bu sorunlar büyüyerek artıyor. Halk küçük gördüğü sorunlarına çözüm bekliyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2850

banner2851

banner2852

banner2853

banner2854

banner2836

banner2837

banner2838

banner2839

banner2840

banner2841

banner2842

banner2843

banner2844

banner2845

banner2846

banner2847

banner2848

banner2849