İNSAN HER TÜRLÜ ENGELİ AŞMAK İÇİN YARATILMIŞTIR
Türkiye Beyazay Derneği’nin engelli vatandaşların kaynaşmasına dönük “Aşmak İçin Hareket” kampanyasını çok önemsediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Biz engelli kardeşlerimiz için önünde ne tür engeller varsa biz belediyeler olarak o tür engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ulaşım konusunda görme engellilerin işaretli yollarla yollarını daha rahat bulabilmesi için çalışma yaptık. Aslında gönüllerde ve beyinde engel olmamalıdır. İnsan her türlü engeli aşmak için yaratılmıştır. Önümüzde pek çok engel olabilir bu hepimiz içinde geçerlidir. Engelli kardeşlerimizin önünde ki engelleri biz ortadan kaldıracağız. Onlar da yürekleriyle harekete geçerek engelleri ortadan kaldıracaklar. Bugün yaptığımız etkinlikte, engeli aşmak için harekettir. Hayatı bütünleştirmek onlarla beraber olmak morallerini yükseltmek hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizle beraber yürüdük. Her zaman engelli kardeşlerimizle beraberiz ve onları seviyoruz. Onlarla hayatın güzellikleri paylaşmak bizlerin için esastır. Paylaşırsak engel kalmaz zaten. Paylaşmak bir bakıma şükür etmek demektir. Halimize şükür edeceğiz” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE MAALESEF ÖN YARGI VAR
Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’de genel olarak şöyle bir mesele var. İnsanlar arasın da çeşitli farklılıklar nedeniyle maalesef ön yargılar var. Bu ön yargılara bağlı olarak dışlamalar söz konusu. Biz uzmanlarla konuştuk ve bunu nasıl aşarız çözüm yolları aradık. Dediler ki bunun için hareket etmeniz lazım, aşmanız lazım. Engellilerin ve engelsizlerin bir arada etkinlik yapması lazım. Bu etkinlikler çerçevesinde insanlar bir birlerini daha çok tanıma fırsatı bulacaklar. Bir birlerini anlayacaklar ve kendilerinin özelliklerinin farkına varacaklar. Engellilerle nasıl iletişim kuracaklarını öğrenecekler. Dolayısıyla bir birlerini anlamış olacak ve yavaş yavaş ön yargılar ortadan kalkmış olacaktır dediler. Bizde buna dönük faaliyetler yapıyoruz” şeklinde konuştu.
KARAOSMANOĞLU İLE BİZİM HAREKET ETME ÇALIŞMALARIMIZ ÖRTÜŞTÜ
Ayva daha sonra açıklamalarını, “Belediye Başkanımız İbrahim beyin yürüttüğü spor çalışmaları da halkımızın sağlığı ile ilgili çok önemli, faydalı etkinlik ve faydalı bir çalışma olarak görüyorum. Başkan Karaosmanoğlu’nun çalışmaları bizim hareket etme çalışmalarımızla örtüştü. Hem sağlıklı hem de kaliteli bir hayatımız oluyor. Ön yargıları ortadan kaldıran, dostluğu kaynaşmayı sağlayan atmosfer meydana gelmiş oluyor. Engelli ve engelsizlerin farklarıyla bir araya gelerek farklarını yok etmeyerek bir birlerini daha iyi anlayacaklardır” diye tamamladı. Yürüyüş renkli anlarla yapılırken, öğrenciler ve vatandaşlar Başkan Karaosmanoğlu yakın ilgi gösterdiler.