Başarıya Giden Yolda En Önemli Unsur Eğitim

Yelken Kafe’de düzenlenen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan Başkan Bulut, başarıya giden yolda eğitimin en önemli unsur olduğunu ifade etti

Öğrencilerden Yoğun İlgi

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un sporda altyapıya verdiği önem doğrultusunda tesisleşmenin ön planda olduğu Derince’de bu dönem Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi tamamlanarak kullanıma açıldı. Sporda kalıcı başarı için tesisleşmenin ana unsur olduğunu ifade eden Başkan Bulut’un ilçeye kazandırdığı kalıcı eserler yanında düzenlenen panel ve konferanslarla da ilçedeki gençlere yol haritası çiziliyor. Bu bağlamda düzenlenen "Amatör Ruhunu Kaybetmeyen Profesyoneller" konulu spor paneli de özellikle öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Yelken Kafe’de Düzenlendi

Derince Belediyesi’nin katkılarıyla Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda düzenlenen spor panelini başta Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdülkadir Yardımcı, spor adamları, antrenörler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Amatör Ruhunu Kaybetmeyen Profesyoneller

Moderatörlüğünü Özgür Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Hayrettin Albayrak’ın yaptığı "Amatör Ruhunu Kaybetmeyen Profesyoneller" konulu spor panelinde TRT Spor Yorumcusu Alp Pehlivan, Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu ve Kocaelispor’un eski futbolcusu, teknik direktör Taner Gülleri konuk olarak katılarak görüşlerini paylaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde katılımcılar kendi hayatlarından kesitler aktararak, çok önemli bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Çulcu: Kendimizi Kandırıyoruz

Panelde konuşan Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu, “Avrupa genelinde baktığımızda ülkemiz yabancı oyuncu sayısında % 70’lerle en fazla olan seviyede. Yine yaş ortalamamız 30.50’li seviyelerde ve bu açıdan bakınca Süper Lig’de gençlerin yer alması mümkün değil. Ülkede direkt sportif başarılara odaklandığımız için aldatmacalarla kendimizi kandırıyoruz.  Avrupa ülkelerindeki takımların borçları yapılandırmalarla yüzde 80 oranında azalırken Türk takımlarının borçları bu süreçte ne yazık ki arttı. UEFA’nın koyduğu uluslararası fair play kriterlerinde sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Pehlivan: Önceliğimiz Eğitim Olmalı

TRT Spor Yorumcusu Alp Pehlivan da panelde çok önemli mesajlar verdi. Kariyer planlaması yaparken eğitimin önceliğine vurgu yapan Alp, “Bugün burada gençlerimizle bir arada olmak bizleri çok mutlu etti. İyi bir kariyer planlaması için öncelik eğitimden geçiyor. Şunu da söyleyeyim günümüzde gençlere geçmişe oranla daha fazla şans veriliyor. Tesisleşme, kaliteli malzeme kullanımı bunların hepsi önemli ama bunun yanında iyi bir eğitim de gerekiyor. Bütün amatör branşlarda spor okullarını arttırmalıyız.” dedi.

Gülleri: Yabancı Sayısı Azaltılmalı

Kocaelispor’un eski futbolcusu, teknik direktör Taner Gülleri de konuşmasında kulüplerin iyi yönetilmediğini belirterek “Mali sebeplerle futbolumuzun geldiği nokta ortada. Bunun en önemli nedeni kulüp başkanları, mensubu bulundukları kulüpleri kendi şirketleri gibi yönetmiyor. Kulüp başkanları ve yöneticilerin görevde bulundukları dönemde yaptığı borçlardan sorumlu tutulması lazım. Bu olursa futbolumuzda bir nebze de olsa düzelme olabilir” dedi. Taner Gülleri ayrıca, milli takımın başarısı için günümüzde 11 olan yabancı futbolcu sayısının düşürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Gençlerimizin İlgisi Bizi Sevindiriyor”

Programın sonunda ise Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bir selamlama konuşması yaptı. ‘Öğrencilerimiz açısından son derece faydalı olduğunu düşündüğüm bu etkinliklerle gençlerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Bulut, “Sporda kalıcı başarı için her zaman en önemli şartın tesisleşme olduğunu söylüyoruz. Bu anlayışla hareket ederek ilçemize futbol sahaları, basketbol, voleybol tesisleri, yüzme havuzu ve er meydanını kazandırdık. Gençlerimizin spora olan ilgisi bizleri sevindiriyor. Gençlerimizi kahve köşelerinden uzaklaştırıp, sporla buluşturmamız bence her şeyden önemli.” dedi.  

“Amatör Ruh Bir Spor Anlayışıdır”

Gençlik odaklı bir hizmet anlayışı benimsediklerini belirten Başkan Bulut, “Futbol sahalarımız, her mahallede tesislerimiz var. Bütün çalışmalarımız gençlerimizle ilgili. Amatör ruh bir spor anlayışıdır,  amatör ahlak demektir. Bu dönem yaptığımız çalışmalarla gençlerimize faydalı olabilecek tesislere imza attık” dedi. Başarıya giden yolda eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu belirten Başkan Bulut, gençlere seslenerek “Kabiliyet bir yere kadar sizi götürür. Bunu bir üst noktaya taşımak için iyi bir eğitim almalısınız” dedi. İzleyicilerin Başkan Bulut ve konuklara çeşitli sorular yöneltme imkanı da bulduğu panel, katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817