BİLİM MERKEZİ, ROBOT BİLİM ŞENLİĞİ’NE KATILDI
 Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK tarafından Ankara’da düzenlenen Robot Bilim Şenliği’ne katıldı. Kocaeli’den 6 projenin katıldığı 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl yaklaşık 200 okul, 400 öğretmen ve 6 bin öğrenci katıldı.

 

BİLİM MERKEZİ VE TÜBİTAK’TAN ORTAK PROJE

Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ortaklığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 4006-Robot Bilim Etkinliği ile katılımcılara TÜBİTAK tarafından robot kiti hibe edildi. Etkinliğe gönüllü katılan öğretmenler ve öğrenciler, hibe edilen robot kitlerinden proje hazırladılar. Kocaeli elemelerinin Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildiği Robot Bilim Etkinliği’nde 46 proje yarıştı.

 

46 PROJE YARIŞTI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenen robot bilim etkinliğinde 9 okuldan 46 proje yarıştı. Yapılan elemenin ardından Kocaeli’yi altı okul Ankara’da temsil etti.

 

ROBOT BİLİM ŞENLİĞİNE KATILAN OKULLAR

Fatma Seher Ortaokulu- Elektromanyetik Vinç

Ford Otosan Ortaokulu- Otomatik Beşik

Ulusal Egemenlik Ortaokulu- Engellilere Yardım Robotu

Türk Pirelli Ortaokulu- Dansöz Robot

Alikahya Fatih Ortaokulu-Otomatik Park Etme

50. Yıl Ortaokulu-Bebek Arabası

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817