Böyle Olur Erlerin Meydanı


400’ü aşkın pehlivanın boy gösterdiği güreşlerde başpehlivanlık unvanına finalde Tanju Gemici’yi mağlup eden İsmail Balaban ulaştı

400’ün Üzerinde Pehlivan Katıldı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un Derince’ye kazandırdığı kalıcı eserler arasında yer alan İshakçılar Er Meydanı, çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Gerek görünümü gerekse yapısal özellikleri açısından Türkiye’ye örnek proje olarak nitelenen Er Meydanı’nda bu yıl düzenlenen şenlikler büyük ilgi gördü. 21 Eylül Cuma günü düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif programı ile başlayan, 22 Eylül tarihinde Barış Bahtiyar ve Ankaralı Yasemin konserleri ile devam eden 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin son gününde yağlı güreş heyecanı vardı. Festival boyunca on binin üzerinde sporsevere ev sahipliği yapan İshakçılar Er Meydanı’ndaki güreşlere, 35’i başpehlivan olmak üzere 400’ün üzerinde güreşçi katıldı.

Protokol ve Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Turan, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, Taşköprülüler dernek başkan ve yöneticileri ile güreş severler yoğun ilgi gösterdi.

Güreşler Canlı Olarak Yayınlandı

Heyecan içerisinde geçen ve birbirinden çekişmeli müsabakaların oynandığı 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanına finalde Tanju Gemici’yi mağlup eden İsmail Balaban ulaştı. Gün boyu Koza TV’den canlı olarak ekranlara gelen festival, güreş camiasından büyük ilgi gördü. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı Er Meydanı, gerek sporcular gerekse seyirciler tarafından beğenilerek, takdir edildi. Başpehlivanlık güreşleri öncesi pehlivanlarla bir araya gelen Başkan Bulut da, projeyi hayata geçirirken ata sporuna layık bir merkez inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Bulut ayrıca, Er Meydanı’nın önümüzdeki yıl çatısının yapılacağını da müjdeledi.

Taşköprü Festivali Artık Marka Oldu

Güreşlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Bulut, “Üç gün boyunca devam eden ve binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni bugün düzenlediğimiz güreşlerle neticelendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de güreş ile ilgilenen her kesimden büyük ilgi gören ve örnek alınan Er Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz festivalimize katılan tüm pehlivanlarımıza ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta 2018-2019 yılı başpehlivanlığı unvanını elde eden İsmail Balaban, finalist pehlivanımız Tanju Gemici ve tüm güreşçilerimizi vermiş oldukları mücadelelerden dolayı kutluyorum. Bu yılki güreşler bize gösterdi ki Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri,  Er Meydanı’mız ile birlikte artık ülkemizin en önemli organizasyonları arasındaki yerini almıştır.” dedi.

SONUÇLAR:

MİNİK 1:

1.Fatih Toprak

2.M. Ali Aydın

3.Can Ergen

3.Caner Arslan

MİNİK 2:

1.Abdullah Top

2.A.Can Balcı

3.M.Hüseyin Altunakar

3.Umurcan Humar

TEŞVİK 1:

1.Muhammet H. Yıldırım

2.Emircan Tayfur

3.Batuhan Kuçur

3.Orçun Kıyçınar

TEŞVİK 2:

1.Onur Keskin

2.Mevlüt Mevlütoğlu

3.Alperen Sezer

3.Emircan Akpınar

TOZKOPARAN:

1.Furkan Has

2.Berk Avcı

3.Seyit Sert

3.Hamza Özer

AYAK:

1.Erkan Şahin

2.Mustafa Akpınar

3.Serkan Öztürk

3.Enes Yiğit

DESTE KÜÇÜK:

1.Sinan Yıldız

2.Oktay Tuncay

3.Furkan Dönmez

3.Alican Türk

DESTE ORTA:

1.Oğuzhan Ünal

2.Sefa Yılmaz

3.Erkan Taş

3.E. Mustafa Özdemir

DESTE BÜYÜK:

1.Serdar Yıldırım

2.Mithat Yaşar

3.Uğur Akbay

3.Temel Altıntaş

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK

1.Özer Yavuzer

2.Onur Top

3.Furkan Turan

3.Engin San

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK:

1.Seçkin Duman

2.Mustafa Çelik

3.Akın Yaz

3.Resul Yılmaz

BÜYÜK ORTA:

1.İsmail Çırak

2.Erdal Duman

3.Ömer Şanel

3.Mehmet Budak

BAŞ ALTI:

1.Kazım San

2.Mustafa Aslan

3.Emre Gündüz

3.Mustafa Doğan Özkaya

BAŞ:

1.İsmail Balaban

2.Tanju Gemici

3. Cengizhan Şimşek

3.Ali Rıza Kaya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817