Eryılmaz, trafik ve otopark Sorununu dile getirdi

Eryılmaz verdiği önergelerinde; Körfez’de otopark sorununun had safhaya ulaştığını ve bunun için kullanılacak mevcut alanların da boşa harcandığını söyledi. Eryılmaz önergesinde, ‘’Tütünçiftlik viyadük altının doğu tarafı ücretli otopark olarak kiraya verilmiş, batı tarafı ise bir seramik firmasının deposu yapılmıştır. Otopark yapmaya uygun olan bu alanlar böylece kullanılamaz hale gelmiştir. Bir başka alan olan dere üstü ise AVM’ye otopark alanı olarak tahsisi edilmiştir. Viyadük altında ki depo olarak kullanılan alanların vatandaşlarımızın kullanımına açılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Öte yandan Yeni Yalı Mahallesi ile Barbaros Mahallesi’ni bir birine bağlayan Kahveler Durağındaki üst geçit için mahkeme yıkım kararı almıştır. Burasının yıkılması halinde vatandaşlar yolu karşıdan karşıya geçmek isterken hayatlarını kaybedebilirler. Bu tür üzücü olayları yaşamadan önlem alınmalı ve üst geçit yıkılacaksa önceden bir alt geçit yapılmalıdır. Yine, yalnızca üst geçidin ayakları kaldırılacak ve yeri değişecekse, yaşlı ve hasta vatandaşlar düşünülerek buraya bir asansör konulması uygun olacaktır’’ dedi.

Eryılmaz, unutulan bir tabela hakkında da uyarıda bulunarak, ‘’İzmit Turgut Mahallesi’nde olan huzur evi Otogar karşısında Şehit Ender Sokak’ta eski adı Leyla Hanım Kız Yurdu olan binaya taşınmıştır. Heykel çıkışındaki tabelada halen daha Huzur Evi eski yerinde gözükmektedir. Bu tabelanın kaldırılarak, Kandıra yolundaki Otogar ışıklarda Şehit Ender Sokağı’ gösterir şekilde asılması, gelen misafirler açısından uygun olacaktır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817