İLYAS ŞEKER, GENÇLERİ  BİLGİLENDİRDİ

Şeker’in ziyaretinde Kurul Başkanı Atalay Kaya ve yönetim kurulu, İl Yöneticisi Ceyhun Yalçın,İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, İl Kadın Kollarından Pınar Atabay, Filiz Tüysüz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş katılım gösterdi. Şeker, gençleri birçok konuda bilgilendirdi.

 

ŞİRKETLERİMİZDE KURUMSAL YAPI YOK

 

Türkiye’nin en büyük sıkıntısı şirketlerimizde kurumsal bir yapı olmaması. Genelde şirketi baba veya dede kurmuştur, kuranların vefatından sonra şirketlerimizin zayıflama dönemine girdiğine çokca şahit olmuşuzdur. Bizim şirketlerimizin ortalama ömrü bir, iki istisna hariç 30-40 yıldır. Bu sonuç şirketlerimizde kurumsal yapının olmamasından kaynaklanıyor. Yurtdşındaki şirketlere bakıyorsunuz %50’sinden fazlasının ömrü 100 yılı geçmiştir. Bizde böyle bir şirket bulmak için mumla aramak gerekiyor.

Şirketlerimize kurumsal çalışma zihniyeti yerleştiği zaman daha disiplinli, düzenli bir çalışma ortamı oluşacaktır ama bu plansızlık Türkiye’nin başının belasıdır. Sadece şirketlerimizde değil, geçmiş hükümetlerde de plansızlık vardı. Başbakanımız sayesinde Ak Parti hükümeti ile bu ülkede planlamalar yapıldı, 2023 yılı düşünülmeye başlandı. Halk arasında şu vardır; Amerika bir şey yapmışsa “ya bunu Amerika yapmışsa en az 50 yıl önce düşünmüşdür” deriz.

ÖZEL DEMİRYOLLARI GELİYOR

Kocaeli ve İstanbul insana ve sanayiye doymuş durumda. Artık Anadolu’dan gelen göçü ve Marmara Bölgesine yapılan sanayileşmeyi durdurmamız gerekiyor. Anadolu’dan insanlar köylerini evlerini neden bırakıp geliyor batıya? İş güç yok diye. Sanayiciye git Anadolu’da fabrika kur diyorsun, gitmem diyor. Eğer gidersem nakliye maliyetlerim çok artacak o zaman benim dünya ile rekabet şansım kalmaz diyor. Bizler eğer demiryolları ile Anadolu’yu döşersek Sanayiyi Anadolu’ya kaydırmış oluruz, batıya gelen göçü de durdurmuş oluruz. Bakıyorsunuz Cumhuriyet Döneminden beri demiryoluna hiçbir yatırım yapılmamış. Yeni yeni bizim iktidarımız ile demiryoluna yatırım başladı. Hatta şunu söyleyebilirim yakın zamanda yeni bir yasa ile gündeme gelecek, özel demiryolu bile yapılabilecek. Devlet size güzergah verecek sizde ona göre demiryolu yatırımını yapacaksınız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817