İZMİT’İN 4. ÇORBA ÇEŞMESI KURUÇEŞME’DE AÇILDI

 

İzmit Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile şekillendirdiği “çorba çeşmesi” projesi büyük ilgi görüyor. Belediye tarafından daha önce Sabri Yalım Parkı, Doğu Kışla Parkı ve Alikahya Mahallesi’nde hizmete sunulan çorba çeşmelerinin dördüncüsü Kuruçeşme’de hizmete açıldı.

 

Yeni Mahalle Lozan Caddesi üzerindeki çorba çeşmesinin açılışı için sembolik bir tören düzenlendi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkma, belediyes meclis üyeleri Mahmut Öztürk, İsmail Gün ve Fahri Meydan, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Has, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Ak Parti İzmit İlçe yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

HALK MEMNUN, SORUN YOK

 

Yapılan haksız eleştirilere takılıp kalmadan sadece halktan gelen talepleri değerlendirdiklerini ve bu talepler doğrultusunda dördüncü çorba çeşmesini hizmete açtıklarını dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ çorba çeşmelerinin ilkini açtığımızda bizi eleştirdiler. Bu haksız eleştirileri yapanlar  “çeşmeden de çorba akar mı?” , “bu çorbaları kimse içmez” ve “ bu çeşmelerden akan çorbalar hijyenik olmaz” diyerek bizleri eleştirdiler. Hatta bizi eleştirenler bir profesör getirerek “ Başkan birde doktor olacak, buna nasıl göz yumuyor?” dediler. Söylenenleri dinledik geçtik. Çünkü bizim halkımızdan başka hesap verecek kimsemiz yok. Hesabı milletimize alnımızın akıyla veriyoruz. Bu güne kadar halkımızdan gelen taleplerle açtığımız çeşmeler hakkında hiç sorun yaşamadık, halkımız bu çeşmeleri sevdi ki bugün burada dördüncüsünü hizmete açıyoruz. İlk çorba çeşmesi için çeşme önünde şov yapanlar eminim yaptıklarından ve söylediklerinden utanıyorlardır” dedi.

 

6 AYDA 600 BİN KİŞİ ÇORBA İÇTİ

 

Doğan konuşmasının devamında “ bu çeşme vatandaşın çeşmesi. Vatandaş beğeniyorsa, talep ediyorsa bizim görevimiz daha fazlasını daha güzelini yapmaktır. Ben yaptığımız her işi eleştirmeyi alışkanlık haline getiren kişileri bu nedenle dikkate almıyorum. Onlar eleştiriyorlarsa biliyoruz ki doğru yoldayız” şeklinde konuştu. “Çorba çeşmelerinden bugüne kadar toplam 600 bin kişi çorba içti” diyen Başkan Doğan halka fayda sağlayan hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

VATANDAŞ BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmasının ardından çeşmeyi açarak vatandaşlara çorba ikram eden Başkan Doğan haftanın 5 günü 07.00-09.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek çorba çeşmesinden yayla, mercimek ve ezogelin gibi çorba çeşitlerinin akacağı dile getirdi. Çeşmenin mahallelerinde açılmasından dolayı memnun olan Kuruçeşmeliler, Başkan Doğan’a teşekkür ettiler. 

 

MUHTAR AŞKIN: BAŞKAN TÜRKİYE’NİN BİR ADIM ÖNÜNDE

 

Yeni Mahalle Muhtarı Tuncay Aşkın açılışta “sosyal belediyecilik anlamında Belediye Başkanımız Türkiye’nin bir adım önünde. Kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817