KO-MEK'ten engellilere sazlı sözlü kutlama
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Darıca Bir Umut Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. KOMEK'in usta öğreticileri ve kursiyerleri engellilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli eğitim projelerinden biri olan KO-MEK, eğitimin yanı sıra toplum içerisinde birlik, beraberlik ve yardımlaşma gibi değerlerin gelişmesine de katkı sunuyor. Son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlamak için Darıca Bir Umut Engelliler Derneği’ne giden KO-MEK Kursiyerleri düzenledikleri etkinlikle dernek üyelerini çok mutlu etti. Ziyarette KO-MEK’ in müzik branşında eğitim veren usta öğreticileri ve kursiyerleri mini bir konser verdi. Anadolu’nun farklı yörelerinden söylenen türkülere eşlik eden dernek üyeleri, söylenen hareketli parçalarda oynayarak eğlendi.

 

BİZİ UNUTMAYAN KO-MEK’E TEŞEKKÜRLER

Kocaeli Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melek Arıkan, KO-MEK’in ziyaretinden çok memnun olduğunu dile getirerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bizleri ziyaret eden bizleri hatırlayan Darıca KO-MEK Kurs Merkezi'mize düzenlemiş oldukları ziyaret için çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok mutlu ettiler” dedi.

 

YAŞAM ONLAR İÇİNDE BİR HAK”

Engellilerin sorunlarına da değinen dernek başkanı Melek Arıkan, “Bizim amacımız engelli arkadaşlarımızın yılda bir gün değil, her gün hatırlanmasını arzu ediyoruz.  Özel ve güzel insanlarımızı her zaman hatırlanması, onların da bir insan olduklarını hatırlamamız gerekiyor. Çünkü yaşam yalnız bizler için değil onlar için de bir hak. Onların önünün açılması çok önemli. En başta ulaşılabilirliğin önünün açılması, mimari planların onlara göre düzenlenebilmesi, onların da her yere rahatlıkla bir birey olarak girmeleri, özgüvenlerini burada kazanmaları gerekiyor” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLAN ZİHİNDEKİ ENGELİ AŞMAK”

KO-MEK Darıca Kurs Merkezi İğne Oyası kursiyeri Ufuk Uğurluazari,  “Bugün engelli arkadaşlarımızın Engelliler Günü’nü kutlamak için buradayız. Bütün kursiyer arkadaşlarımızla onların bu mutlu gününde beraber olmak istedik. Onlar da sıcak gönüllerini bize açtılar. Biz inanıyoruz ki engeller aşılır. Önemli olan zihindeki engelleri aşmaktır. Biz de bir gün engelli olabiliriz diye düşündük ve onları yalnız bırakmak istemedik “ dedi.

 

ONLARI HATIRLAMAK ÇOK ANLAMLI

Daha önce de derneğe üye olan KO-MEK Kursiyeri Nagihan Sefa, “Bugün hocalarımız ve yöneticimizle birlikte küçük bir ikramla KO-MEK adına engelli kardeşlerimizi hem bir hatırlayalım, hem de yalnız olmadıklarını hatırlatalım diye derneğimizi ziyarete geldik. Fakat bunu bir güne veya bir haftaya sığdırmak çok yanlış ama bir şekilde bir gün de hatırlayıp böyle etkinlikler de buluşmak da güzel. Engelli arkadaşlarımızla daha çok yardımlaşmak, onları hatırlamak farklı bir duygu” dedi. Bir Umut Engelliler Derneği üyesi Ayşegül Dinç de “Çok mutluyum. Eğlendik, oynadık. Daha önce ben de Darıca’nın kursuna gittim çok güzeldi” dedi.

 

KO-MEK HERKESİN YANINDA

Kocaeli halkına faydalı ve donanımlı eğitim vermeyi amaçlayan KO-MEK kursları onuncu yılında ulaştığı 300 bin kursiyeri ile geniş bir aile oldu. Her kesimden insanın eğitim aldığı KO-MEK, toplumsal değerlere de sahip çıkarak Kocaeli halkının yanında yer almaya devam ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817