KÖRFEZ’İ FESTİVAL HEYECANI SARDI
Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali’nin tanıtımı dün düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Tütünçiftlik sahilde bulunan Körfez Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına belediye başkanı İsmail Baran, başkan yardımcısı İsa Taş, tertip komitesi üyeleri, belediye yetkilileri festival kapsamında gerçekleşecek olan güreş müsabakalarına katılacak pehlivanlar ve basın mensupları katıldı.

 

3 GÜNLÜK FESTİVAL

Basın toplantısında festivalin tanıtımını gerçekleştiren Başkan Baran, etkinliklerin geçtiğimiz yıllara göre daha renkli ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu dile getirdi. 3-4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan programları ilçe geneline yayacaklarını ifade eden Baran, “Bu şekilde etkinliklerimize tüm Körfez halkımız ev sahipliği yapacak” dedi.

 

“KİRAZ’A SAHİP ÇIKIYORUZ”

Büyük festivalin ilçede yapılacak olan ve protokolün de katılacağı kortej ile başlayacağını dile getiren Baran, “İlçemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif gelişmesine katkıda bulunan festivalimizle birlikte il dışındaki Körfezliler de bölgelerine gelecek ve bu topraklarla hasret giderecekler. Kirazımız, bizim için bir değerdir. Bu değere sahip çıkıyoruz. Bu nedenle kiraz yetiştiriciliğini yaymak için yeni bir projeyi hayata geçirdik” dedi.

 

“HER BAHÇEYE BİR KİRAZ”

“Her bahçeye bir kiraz” sloganı ile hareket ettiklerini dile getiren Baran, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Fidanları her bahçeye kendi ellerimizle dikerek kirazımızı gelecek nesillere aktaracağız. Kiraz bizim değerimizdir ve ona gereken alakayı gösteriyoruz. İlçede 50 bin kiraz fidanı dağıttık. Halkımızın ilgisi de bizi sevindirdi. Şimdiden vatandaşlarımızdan kiraz yeme davetleri alıyoruz.”

 

UĞUR IŞILAK KONSERİ

Etkinlikler hakkında da bilgiler veren Baran, “Festivalimizin ikinci günü 13.00-17.00 saatleri arasında Yarımca sahilinde uçurtma şenliği düzenlenecek. Ardından Altın Kiraz Futbol Turnuvamızın final müsabakası ve Şöhretler Karması maçı ile ödül törenimiz gerçekleştirilecek. İkinci gün etkinlikleri Uğur Işılak konseri ile sona erecek” dedi.

 

GÜREŞLER NEFES KESECEK

Altın Kiraz Festivali’nin son günü ise büyük bir mücadeleye sahne olacak. Etkinlikler kapsamında gerçekleşecek olan Taşköprü Altın Kemer Yağlı Güreşleri sabah saat 10.00’dan itibaren başlayacak. Belediye tarafından yaklaşık 1 milyon lira bedel ile yaptırılan Sevindikli Köyü Güreş Alanı’nda gerçekleşecek olan güreşleri üç kez üst üste kazanan güreşçiye altın kemer hediye edilecek. Yine aynı bölgede avcı ve atıcılar için bir atış alanı yapacaklarını dile getiren Başkan Baran, “Burada düzenlenecek olan etkinlikleri de festival kapsamına dahil edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Toplantının ilerleyen bölümlerinde yapılan yerel hizmetlerden de söz eden Başkan Baran, “Kültürümüze, tarihimize büyük önem veriyoruz. Körfez ilçemiz, Taşköprü’nün merkezidir. Bu yüzden Taşköprü güreşlerine ayrı bir önem veriyoruz. Eğitim alanında büyük hizmetlerimiz vardır. 3 bin 200 öğrenciye spor yapma imkanı sunuyoruz. E-dershane projemiz ülkeye örnektir. 2 bin 700 üniversite öğrencisine burs sunuyoruz. Bu yıl 2 bin 400 öğrencimize bisiklet dağıtıyoruz. Bu sayı gelecek yıl daha da artacak” diye konuştu.

 

YEREL HİZMETLERİ ANLATTI

İlçedeki projeler hakkında da bilgiler veren Baran, şöyle konuştu: “Sarnıç Han bölgemizin ticari hayatının canlanmasına büyük katkı sunacak. Eski belediye hizmet binamızın bulunduğu alana yapılacak olan üniversite binasının temeli Ramazan Bayramı sonrasında atılacak. Güney Mahallesi’ne bir spor salonu, Hereke’ye bir kültür merkez, üniversitenin karşısına bir öğrenci yurdu, Yeniyalı’ya da bir bilgievi binası yapılacak. 2016 yılında 50 milyon olan yatırım bütçemiz, gelecek sene 100 milyon liraya yükselecek.”

 

“EĞİTİM KAMPI KURULACAK”

“İlimtepe’ye bir afet kaçış yolu yapacağız. Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilçeye bağlanması için çalışmalarımız sürüyor. Hereke’ye kürek okulu kuruldu. Yarımca Yelken Tesislerimiz de yeniden düzenlenecek. Sevindikli’deki güreş alanımız bir eğitim kampı olarak düzenlenecek. Petkim Salonu, sportif amaçlı olarak kullanılmaya başlandı. Spora yönelik teşviki artırmak için okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenlerimizden istifade ediyoruz.”

 

 

TAŞKÖPRÜ GÜREŞLERİNE KATILACAK PEHLİVANLAR

 Orhan OKULU

 Osman AYNUR

 Serhat BALCI

 Recep KARA

 İsmail BALABAN

 Faruk AKKAYUN

 Hasan TUNA

 Ramazan BİRCAN

 Serkan SERTTÜRK

 Hamza KÖSEOĞLU

 Salih ERİNÇ

 Abdullah GÜNGÖR

 Hasan CENGİZ

 İbrahim ÇORAMAN

 Süleyman AYKIRI

 Ramazan YARAR

 Ahmet KAVAKÇI

 Fatih KOYUNCU

 Mecit YILDIRIM

 Mehmet SELVİ

 Mustafa BAŞDEMİR

 Ali Rıza KAYA

 Kadir ERGİN

 Cengiz ENGİN

 Mustafa Kemal KARABOĞA

 Reşat TURGUT

 Ömer ASLANTAŞ

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817