Mahmut Civelek oldukça iddialı ! Yüzde 50’den aşağıya oy beklediğimiz ilçe yok
 

Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Başkan Yardımcıları Mehmet İpşiroğlu, Mehmet Öztürk ve SKM Başkanı Halit Çokan, 12 ilçe başkanı ile KOTO Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Civelek, “Aday tanıtım toplantılarımızı danışma toplantısı formatından yapacağız. Bununla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İlçelerdeki durumlarla ilgili başkanlarımızdan durum raporu aldık. Toplantılarımız coşku ile gerçekleşecek. Bazı ilçelerin tanıtım toplantılarının tarihi değişti” dedi.

TANITIMLARIN TARİHİ DEĞİŞTİ
Öte yandan bazı tanıtım toplantılarının tarihinin değiştiğini ifade eden Civelek, “İzmit 2 Şubat’tan 16 Şubat’a alındı. Körfez 11 Şubat’tan 13 Şubat’a alındı. Karamürsel’in ise sadece saati değişti. Saat 10.00’da yapılaması planlanan toplantı 14.00’da olacak” açıklamasında bulundu. Toplantıyla ilgili değerlendirmelerin ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. İlk olarak CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın ‘Civelek basının karşısına çıkmaz oldu’ açıklamasına cevap verdi.

MHP’YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Kuşkan’ın rahatsızlığına değinen ve geçtiğimiz hafta İstanbul Beyoğlu’nda MHP’ye yapılan saldırıdan bahseden Civelek, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün nezdinde tüm MHP’lilere başsağlığı diledi. Siyasete kan bulaştığını belirten Civelek, “Bu tür kargaşaların olmaması en büyük dileğimizdir” diye konuştu. Ardından meclis üyelerinin seçimi ile ilgili bilgi veren Civelek, 10 Şubat itibari ile isimleri genel merkeze vermiş olacaklarını söyledi. Civelek, meclis üyeleri ile ilgili ön elemenin yapıldığını belirtti.

ADAY ADAYI OLMAYAN DA SEÇİLEBİLİR
Konuşmasına devam eden Civelek, “Hiç aday olmamış kimselerde olabilir. Özellikle bayan olmasını arzu ediyoruz. Genel merkez de bu yönde talimat verdi” dedi. Daha sonra Köşker’in adaylığının geri çekilmesi için bazı aday adayları tarafından genel merkeze gönderildiği iddia edilen dilekçe ile ilgili konuşan Civelek, “İnsanlar nefis taşıyor, kabullenmeme olabilir. Herkes kendisi olsun ister. Gebze’de geçen hafta bir toplantı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte tüm aday adaylarının fikirlerini dinledik” şeklinde konuştu.

TEŞKİLAT KÖŞKER’İN ARKASINDA
Civelek, “Ben onlara bir teşkilat olduğumuzu söyledim. Bizim Başbakanımızdan çıkan kişi kimse biz onun peşinde oluruz. Bu saatten sonra adayımızı tartışmayız. Böyle şeyler Gebze’de tutmaz. Bu saatten sonra adayımız değişemez. Mektubu yazan da belli değil. Partimizi içerden ve dışardan karıştırmak isteyenler olması da normal bir şey. Bizim kendi aramızda sorunumuz yok. Teşkilatımız başkanımızın arkasında dimdik durmakta” ifadelerine yer verdi. Civelek, Derince ilçe teşkilatı ile ilgili de konuştu.

BAŞARISIZLIKLA ALAKASI YOK
MHP’nin Derince Belediye Başkan Adayı Halit Altuntaş’ın açıklamalarına cevap veren ve AKP’den ihraç edilen Mehmet Eryürek’in MHP ile çalışmasını değerlendiren Civelek, “Partimizin rakipleri kendilerine göre bir şey söyleyecektir. Malumunuz bizim 12 ilçeden 6 belediye başkanımız değişti. Ben görev yapan 6 arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Aday gösterilmemelerinin başarısız olmaları ile bir alakası yok. Genel merkez adayın karnesine bakarak bir değerlendirme yaptı” dedi.

BEN DE ADAY YAPILMAMIŞTIM
Bu işlerin nasip kısmet işi olduğunu ifade eden Civelek, “Birisi birisinden üstün diye bir şey söz konusu değil. Ben de aday yapılmamıştım ama aynı siyasi erk beni il başkanı yaptı. Bizim aday gösterilmeyen başkanlarla ilgili bir problemimiz yok. Ömür boyu başarılı olan insanın devam etmesi doğru değil. Demokratik bir ortam var. İsteyen aday adayı olmuştur ve genel merkez takdir hakkını kullanmıştır” açıklamasında bulundu. Civelek, Derince’de AKP’den MHP’ye geçiş olacağı iddiasına da değindi.

AKP’Lİ YERİNDEN KIPIRDAMAZ
Civelek, “Ak Parti’den geçiş olacağı doğru değildir. Hiçbir Ak Partili yerinden kıpırdamaz. Bizim partiden gönderdiğimiz kişilerin söylemleri bizle alakalı değildir. Böyle şeyler normaldir. Bu söylemin doğruluğunu iki ay sonra göreceğiz” dedi. Buna karşılık bazı geçişlerin de normal olduğunu belirten Civelek, “Ak Parti’yi özümsemeyen insanlar olabilir. Üyelerin başka partiye geçmesi de olağan bir şeydir. Üç beş bayanın ben bunu destekleyeceğim söylemiyle bir sürü Ak Partili başka partiye geçmiştir diyemeyiz” diye konuştu.

OYLARIMIZ ARTACAK
Civelek, “Siz herhangi bir ilçe başkanının istifa edip etmediğine bakın. Teşkilatlarda bir yalpalama var mı ona bakın” diye de ekledi. Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun özel nedenlerden dolayı genel seçimlerde aldığımız oyları alamayabiliriz söylemi için ise, “Bu güne kadar her zaman yerel seçimde partilerin oyları düşmüştür. Ama kişilere sorduğunuz zaman oyunuzu yerel seçimde ve genel seçimde kime verirsiniz diye sorduğunuzda Ak Parti’ye verilen oylar yerel seçimde genel seçime göre daha çok” dedi.

KAYBETME RİSKİMİZ YOK
Adaylar açıklandıktan sonra yaşanan sancılı sürece de değinen Civelek, “13 belediyede kaybetmek gibi bir riskimiz yok. 13’te 13 yapacağız. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Yüzde 50’den aşağıya oy beklediğimiz bir ilçe yok. Bunu kamuoyu araştırmalarına göre söylüyoruz” dedi. Yeni dönem projelerinin ne zaman açıklanacağı ile ilgili soruya da cevap veren Civelek, “Projelerimiz seçime son bir ay ya da 40 gün kala açıklanacak. Mevcut başkanları ve yeni adayların projelerini değerlendirip o şekilde açıklayacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817