Tütünçiftlik sahili ve Fener Gölü Meclis Yolunda
 Körfez Tütünçiftlik Sahil Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından hazırlanan dosyalar, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Danışmanı Tuğrul Eraç’a teslim edildi ve TBMM’de görüşülmesi için gönderildi.

Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclisteki yasa görüşmeleri nedeniyle Körfez köylerine yapmayı planladığı ziyaretleri gerçekleştiremeyince, yerine Danışmanı Tuğrul Eraç’ı gönderdi. Köylerde incelemeler yaparak, sorunları ve mahalle olmalarına rağmen yapılmayan hizmetleri not alan Tuğrul Eraç, Tütünçiftlik Sahil Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin çalışmalarını da duyarak derneği ziyaret etti.

Dernek Başkanı Huluısi Küçükdevlet ve yönetimi, ziyarete gelen Tuğrul Eraç, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve Meclis Üyesi Ali Kanbur’a, halka verilmesi beklenen Fener Gölü ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınan Pet Line ile ilgili gelişmeleri not aldı. Her iki konuyu da meclise taşıması için mahkeme kararı ve raporlarla Türkkan’a ileteceğini söyleyen Danışman Tuğrul Eraç, Fener Gölü ve Platformları da yerinde görüp resimledi.

Dernek Başkanı Hulusi Küçükdevlet, yaşanan aşamaları anlatarak, ‘’Fener Gölü ve çevresindeki 268 bin metrekarelik alan Bakanlıktan alınıp belediyeye devredilmeli. Ancak, bu aşamada da dikkatli olunmalı zira burası konteynır ve ya depolama alanı yapılmamalı, Belediye Başkanının anlattığı mesire alanları, yüzme havuzu şeklinde çalışmalarla halka verilmeli. Denizde kurulan platformlarla 2858 metrelik borular yardımı ile petrol naklediliyor. Bu boruların yerini, hattını kimse bilmiyor ama evlerin altından geçiyor. Çed raporu alamadan yeni hatlarla ilgili çalışmalar başlattılar ve durdurma kararına uyulmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı mahkemeye verdik, Çed raporu için de ikinci mahkeme açtık. İlkine mahkeme durdurma kararı verdi ve kazandık ama uygulama yapılmıyor. İkincisi ise devam ediyor’’ dedi.

Daha sonra Fener Gölü ve platformların yanına giden gurup, burada resimler çekip inceleme yaptı. Bu not ve resimlerin Milletvekili Türkkan’a iletileceği ve meclise sunulacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817