Kartepe’de işyerleri mahalle mahalle denetleniyor
 Kartepe Belediyesi’ne bağlı Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri, Kartepe ilçe sınırları içinde sürdürdüğü işyeri denetimlerine mahalle mahalle devam ediyor.

 

Kartepe ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren işyerlerini kanun hükümleri çerçevesinde ruhsatlandırmak ve kayıt altına almak için mahalle mahalle denetimlerde bulunan  Ruhsat  Denetim Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği denetimlerde işyerlerinin ruhsat kontrollerinin yanı sıra hafta tatili harcını ödemeyen esnaflara da uyarılarda bulunuyor.

 

Kartepe İstasyon Mahallesi cadde ve sokaklarında işyeri denetimlerini devam ettiren Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri; Hüsnü Efe caddesi, Mithat paşa caddesi, Hamit Turan caddesi, Atakan caddesi ve Ankara caddesi üstünde ki işyerlerinin denetimlerini tamamladı. Mevcut ve yeni açılacak olan işyerlerine denetimlerde bulunulduğunu, periyodik olarak bu denetimlerin Kartepe’nin her mahallesinde devam edeceğini belirten Kartepe Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Semra Begeç, “2014 yılı içerisinde toplam 1852 işyerinin denetimini tamamladık. İşyeri açma, çalışma ve ruhsatlandırmalara ait yönetmelik uyarınca işyerlerine ruhsat vermek ve denetlemek öncelikli görevimizdir. Kartepeli vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabilmesi için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetlemeye devam ediyoruz. Amacımız kurallara uyulmasını sağlamaktır. Kartepeli esnaflarımızın özellikle bu konuda duyarlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817