banner2752
banner2750
banner2776

Vali Sayın Seddar Yavuz," Basın Milletimizin Ortak Sesidir"

Dünden bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biridir. Daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı, milletimizin ortak sesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Basın, Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

Basının, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi noktasındaki önemi 15 Temmuz hain darbe girişiminde daha iyi görülmüştür. Basın mensuplarının meydanlarda yaşanan olayları anında kamuoyu ile paylaşması, tüm baskılara rağmen demokrasiden yana tavır koyması milletimizin uyanışında ve meydanlara inerek darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında büyük etkisi olmuş, bu durum basının gücünü ve etkisini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında, kamu hizmetlerinin halkımıza yansıtılmasında, halkın istek ve şikayetlerinin kamu yöneticilerine iletilmesinde de basınımız önemli rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Kocaeli’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.

   Seddar YAVUZ           

      Kocaeli Valisi           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680