1 Saatlik Yol 6 Dakikada Bitecek
  Hizmete geçmesiyle İzmit Körfezi'ni geçme süresi 6 dakikaya indirecek olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki çalışmalarda önemli mesafe alındı. 

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoylolu Projesi kapsamında Kocaeli Dilburnu ile Yalova Hersek Burnu arasına yaptırılacak Körfez Köprüsü inşaatında kuru havuz ve kalıcı dolgu çalışmaları sürüyor. Projenin çok önemli aşamalarından biri olan tabliye, kule ve tam köprü modeli rüzgar tünellerinin testleri de tamamlandı. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORTA AÇIKLIĞA SAHİP ASMA KÖPRÜLERİNDEN OLACAK 

Bin 550 metre orta açıklığı ve 2 bin 682 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında yer alacak olan köprünün sondaj ve zemin inceleme çalışmaları, konusunda uzman dünyaca ünlü Fugro firması tarafından yapıldı. 

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLUNUN PARÇASI 

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3.5- 4 saate kadar indirecek olan Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu projesi güzergahı, Avrupa yolları kapsamında bulunan E-Yolları ağında yer alıyor ve TEM güzergahının bir parçası. 

TRAFİK YÜKÜ, YÜZDE 30 AZALACAK 

Karayolları yetkilileri çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: 

"Mevcut Gebze- Orhangazi -İzmir aksının trafik yükü, yüzde 30 nispetinde azalacaktır. Ulaşım İstanbul'dan Bursa'ya 1 saate, İzmir'e 3.5- 4 saate, Eskişehir'e 2- 2.5 saate inecektir. Büyük turizm projesi olan Güney Ege Bölgesi'ne ve Antalya'ya ulaşım daha kısalacaktır. Balıkesir ve Manisa sanayi yatırımları için yeni çekim alanı olacaktır. Güzergah çevresinde yer alan Eskişehir- Bozüyük- Bilecik Bölgesinin sanayisine olumlu katkı sağlayacaktır. İzmir Limanı, Marmara Bölgesi Limanları ve yapımı planlanan Çandarlı Limanı ile bağlantı sağlanacaktır" 

TRAFİKTE İZDİHAMA SON 

Projeye göre 2015'te bitmesi planlanan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü tamamlandığında İstanbul'dan çıkıp Bursa ve İzmir istikametine gidecek araçlar, İzmit Körfezi'ni dolaşmayacak, özellikle yaz aylarında ve bayram tatilleri arife ve tatil sonlarında feribot iskelelerinde yaşanan izdiham olmayacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817