10 NOLU MİNİBÜSÇÜLERİN  KONGRESİ GERGİN GEÇTİ
 SS 10 Nolu Kocaeli Körfez Minibüs, Midibüs, Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve 10 Nolu Akaryakıt, İnşaat  Anonim Şirketi Genel Kurulu tartışmalı geçti. Kooperatife 600 bin lira kredi çekme yetkisi, 3 ay sonra aidat alınmaması, yeni bina yapımı ve arsa ibrası gibi önemli maddelerin oylandığı kongrede, eski yönetimi suçlayan üyelerin ve yeni mevcut yönetimin hesapların tutarsız olduğun iddia eden üyelerin tartışmaları nedeniyle kongre de oylamaya saatler sonra başlandı. Genel Kurul’da, mevcut Başkan İsmail Kahrıman ve eski Başkan Bünyamin Koç’a ait iki liste yarıştı.

Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kongre saat 14.00’te başladı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla divana Ali Karadeniz, Ahmet Kabasakal ve Ahmet Dursun seçildi. Karadeniz, kongreye katılan Otobüsçüler Kooperatif Birliği Başkanı Mustafa Kurt’a yerini bırakarak jest yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul’da, faaliyet ve mali raporların okunup oylanması sırasında tartışmalar başladı. Kooperatif Başkan Adayı olan Bünyamin Koç, özellikle 3 ay süreyle üyelerden kesileceği ve daha sonra alınmayacağı söylenen 250’şer liralık aylık aidatlara ve istenen 600 bin lira kredi çekme yetkisine itiraz ederek, ‘’Benzinlik satılıyor, eldeki 8 büyük otobüs satıldı geriye bir şey kalmadan, aidat alınmadan hizmetler yapılamaz. Bu nedenle aidat alınmalı, bir yandan benzinlik ve otobüsler varken aidat alacaksınız, sonra bunlar gidince almayacağız diyeceksiniz bu tutarsız. Elinizde benzinlik var, buranın satışından gelecek paranın bir bölümü ile inşaat harcamaları karşılanır, kredi çekmek anlamsız’’ dedi.

Mevcut Başkan İsmail Kahrıman, hesapların yapıldığını ve 3 ay sonra aidat almayacaklarını, bu süre içinde de 250’şer lira alınacağını söyleyerek, ‘’8 büyük otobüsten 7’si satıldı, kalan bir taneninde müşterisi hazır. Üyelerimize ucuz mazot veriyoruz ve kredi onayını da kullanacağız diye bir koşul yok. Bu yetki olmadığı için sıkıntılar yaşadık, ihtiyaç olursa kredi çekeceğiz’’ dedi. Kongre süresinde üyelerin itirazları, tartışmaları ve iki adayın karşılıklı atışmaları bitmedi. Bu nedenle de saatler 17.00’ye gelirken adaylar konuşma yapabildiler ve gizli oylama ile 1 yıllığına seçilecek yönetimin oylanmasına geçilebildi.

İsmail Kahrıman kazandı

Yapılan oylamanın bitimiyle oylar sayılınca, mevcut Başkan İsmail Kahrıman’ın listesi 59 oy alarak kazandı. Genel Kurul’da, Bünyamin Koç 47 oy alırken bir oy boş çıktı ve toplamda 108 oy kullanılmış oldu. Kooperatifin 112 üyesi bulunuyor.

Kaznan liste şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu-  İsmail Kahrıman, Seyhan Orhan, Firar Yayla, Burhan Engin, Mahmut Kavak, Mehti Kurt, Güven Nazlı.

Denetim Kurulu- Köksal Saka, Mehmet Bozkurt, Ahmet Kabasakal.

Resim kod: İki aday: Genel Kurul öncesinde İsmail Kahrıman ve Bünyamin Koç birbirlerine başarı dilediler.

Tartışmalar bitmedi. Genel Kurul süresince yapılan konuşmalar ve okunan raporlarla ilgili tartışmalar devam etti.

Bünyamin Koç: Eski Başkan Bünyamin Koç yeniden aday oldu ve aidat ile kredi çekilme konusunu eleştirdi.

İsmail Kahrıman: Mevcut Başkan İsmail Kahrıman, kredi için onay aldı.

Oy: Gecikmeli başlayan oylamada, üyeler oylarını kullandılar.

Genel Kurul: Genel Kurul saygı dururşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İki aday: Zaman zaman iki aday kürsüde bir araya gelip, eleştirilere yanıt verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817