12 FİRMAYA İHALE YASAĞI

Kocaeli'de 2013 yılının ilk 6 ayında Kamu İhale Kurumu aracılığı ile 3 bin 154 ihale açılırken, bunların 2 bin 555’i mal alımı, 291’i yapım işi, 1’i danışmanlık ve 307’si de hizmet alımı ihalesi oldu. 2012 yılında ise 5 bin 622 ihale açılmıştı. 2013 yılı içinde açılan ihaleler ile ilgili olarak 29 firmada açılan ihaleler hakkında itirazlarda bulundu. 29 ihaleden büyük bir çoğunluğunda ise itirazlar reddedildi.

6’SI ODAYA KAYITLI
Kocaeli’de İhalelere girmesi yasaklı olan kişilerin 5’i İçişleri Bakanlığı’nın ihalelerinden, 1’i Kocaeli Üniversitesi ihalelerinden, 2’si İl Özel İdaresi ihalelerinden, 1’i Orman Müdürlüğü’nün ihalelerinden, 2’si Donanma Komutanlığı ihalelerinden ve 1’i de TOKİ’nin ihalelerinden men edildi. Yasaklı firmalardan 6’sı Kocaeli, Gebze ve Körfez ticaret odalarına kayıtlı durumda olurken, 6’sının da tüzel şahıslar olduğu öğrenildi.

YASAKLI ORTAK UYARISI

Yetkililer, yeni Kamu İhale Genel Tebliği’nde yapılan değişiklikle ilgili uyarılarda da bulundu. Tebliğe göre ortakları hakkında yasaklama kararı bulunan şahıs şirketlerinin ihalelere katılması halinde, yasaklı ortağın hisse oranına bakılmaksızın firmalar hakkında işlem tesis edilecek. Sermaye şirketlerinde ise, hakkında yasaklama kararı bulunan ortağın sermaye şirketinin yarıdan fazla hissesine sahip olması veya haklarında yasaklama kararı bulunan sermaye şirketi ortaklarının hisseleri toplamının şirketin sermayesinin yarısından fazlasını teşkil etmesi halinde, ihaleye katılan sermaye şirketi hakkında işlemde bulunulacak. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817