12 Yaşında 50 Ameliyat  Geçirecek

Kazanın yaşandığı ilk anda doktorların çok az şans verdiği küçük çocuk, tedavilere cevap vermeye başladı ve yaklaşık 50 ameliyat sonrasında da durumu netleşecek. Oğlunun yanından ayrılmayan anne Asya Nafiye Elitaş, sürekli olarak kana ihtiyaç olduğunu belirterek, 0 RH (+) kan gurubu olan vatandaşlardan yardım istedi.

Yaşadığı korku dolu günleri anlatan anne Elitaş, oğlunun yaşamasının mucize olduğunu, ikinci mucizeyi de doktorlar ve kan verecek insanlar sayesinde yaşamak istediğini belirterek, “Oğlum arkadaşıyla yük vagonunun üzerine çıkmış ve yüksek gerilime kapılmış. Arkadaşına bir şey olmamış ve korkarak kaçmış. Öldü sanılan oğlum 2 saat düştüğü yerde baygın yattıktan sonra kalkıp 200 metre yürüyerek yardım istemiş. Saatler sonra hastaneye götürüldü ve yaşaması zor denildi ama 15 gündür yaşam mücadelesi veriyor ve konuşmaya, yemek yemeye başladı. Doktorlar gidişattan umutlular ama yanan derilerin temizlenmesi ve deri eklenmesi gerekiyor. Bu da yaklaşık 50 ameliyat demek ve aylarca sürecek tedaviyi gerektiriyor. Her operasyonda kan verilmesi gerekiyor. Bu nedenle de çok sayıda 0 RH (+) kana ihtiyacımız var. Bağışçılar Kızılay’a giderek oğlumun adına kan verebiliyorlar” dedi.

Yaşam mücadelesi veren ve babasını 10 yıl önce kaybeden Birhat Elitaş, 3 kardeşten biri ve en küçüğü. 50 ameliyat sonrasında ailesinden alınan deri parçaları vücuduna eklenecek ve canlandırılarak, vücudun deri kaplanması beklenecek. Aylarca sürecek tedavi sonrasında da yüksek gerilimin organlara zarar verip vermediği gözlemlenecek. Her şeyin yolunda gitmesi sonrasında da küçük çocuk sağlığına kavuşabilecek. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde yoğun bakımda tedavisi devam eden küçük çocuğun en önemli ihtiyacı ise verilecek olan kanlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817