2000 yıllık Tarih Canlanacak

 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’i geleceğe taşıyacak yeni projeleri tek tek hayata geçirirken, tarihi yapıları da canlandırmak adına başlatılan çalışmaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda Başkan Baran 2 bin yıllık tarihi olan ve bölgeye adını veren Taşköprü’de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden çalışma hakkında bilgi alan Başkan Baran, Taşköprü’nün bölge için önemine değindi.

ORJİNALİNE UYGUN

Körfez’in bir çok varlığına sahip olan olduğunu belirten Başkan Baran, “Hereke Kalesi ve Taşköprü için restorasyon çalışmalarımız devam ederken, Milli Mücadele yıllarında Telgrafhane olarak hizmet eden Kuşçalı Telgrafhanesi ve Sultan Abdulaziz’in Köşkü gibi bir çok tarihi yapıtı da orjinaline uygun olarak tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz.

CAZİBESİ ARTACAKTIR

Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında geliyor. Körfez, tarihi değerleri içinde barındıran ve onların hayat yeniden bulmasıyla da cazibesi artan bir ilçe haline gelmiştir. Biz de bu yönde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Taşköprü’deki çalışma bitince, bölge için ayrı bir değeri sağlamlaştırmış olacağız” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817