7. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması
Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Derince'de başladı. 

Tahtalı Göleti'nde gerçekleştirilen yarışma için farklı illerden gelen 60 yarışmacı, 4 gün sürecek yarışma dolayısıyla gölün etrafında kamp oluştururken, bazı balıkçıların yarışmaya eşleriyle birlikte katıldıkları gözlendi. 

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, ikişer kişiden oluşan 30 takımın katıldığı yarışmada Kocaeli'den 5 takım bulunduğunu ve diğer takımların ise Türkiye'nin çeşitli illerinden geldiğini belirterek, yarışma sona erene kadar yarışmacılar haricinde göletten avlanmanın yasak olduğunu söyledi. 

 Yarışma içinde balık, doğa ve insan konulu bir de ödüllü fotoğraf yarışması gerçekleştirileceğini dile getiren Uztürk, değerlendirmenin fotoğraf sanatçıları ve amatör balıkçılardan oluşacak jüri tarafından yapılacağını, dereceye giren fotoğraf sahiplerine olta takımı hediye edileceğini ifade etti. 

1 eylülde sona erecek yarışmada, en büyük balığı tutan takıma 2 bin, en çok balık tutan takıma ise 3 bin 500 lira ödül verilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817