AHMET YESEVİ CAMİİ YENİKENT’E ÇOK YAKIŞACAK
 Projede son aşama

Derince genelinde önemli projeleri bir bir hayata geçiren Başkan Bulut’un üzerinde büyük önemle durduğu Yenikent’e camii projesi hız kazandı. Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine Yenikent Mahallesi’nde yer alan Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki alanda yapılması planlanan yeni camii projesinde artık son aşamaya geçildi. Projenin tamamlanmasının ardından ihale aşamasına geçilecek olan yeni caminin adının Ahmet Yesevi Camii olması kararlaştırıldı.

 

850 kişi ibadet edecek

Yenikent Mahallesi sakinlerinin büyük bir merakla beklediği Ahmet Yesevi Camii 2 bin 886 m2’lik alan üzerine inşa edilecek. İki bodrum katına sahip olacak caminin birinci bodrum katında erkek ve bayan eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhane yer alacak. Ahmet Yesevi Camii’nin 2. bodrum katında ise iki adet işyeri, hidrofer, yangın suyu, kazan dairesi ve jeneratör bölümleri yer alacak. 700 m2’lik alana sahip olacak camii katında ise 850 kişi aynı anda ibadet yapma imkanına sahip olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817