AK Gençlerden İhsanoğlu'na Kargo
 AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları, Mehmet Akif Ersoy'un mezarına yaptığı ziyarette Ersoy'un mezar taşında yazan İstiklal Marşı'nın dizelerini hatırlayamayıp, 'Çanakkale şiirinin dizelerinden galiba' diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı'nı kargoladı.

 

CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan ve 12 partinin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram arefesi öncesinde babasının çok yakın arkadaşı olan İstiklal Marşı'nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret etmek için Çanakkaleye gitmişti. Ersoy'un mezar taşında yazan dizelerini okuyan İhsanoğlu, dizeler için "Sanırım Çanakkale Şiiri'nden" açıklamasını yapmıştı. Sosyal medyada da eleştiri konusu olan İhsanoğlu'na bir cevap da AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları'ndan geldi. AK Partili Gençler Başkan Yusuf Akın önderliğinde İzmit İstiklal Caddesi'nde bulunan PTT Şubesi'ne giderek, İstikal Marşı'nın dizelerini anımsamayan İhsanoğlu'na İstiklal Maşı'nı kargoladı.

 

FRANSA'NIN MI ADAYI?

Kargo gönderiminin ardından basına konu ile ilgili açıklama yapan Yusuf Akın, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı adayının, o ülkenin milli marşını bilmemesi ne büyük hezmimettir. İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen birini aday gösterenler bu durum karşısında nasıl savunmaya geçecekler merakla bekliyoruz.İstiklal Marşı'mızı bile bilmeyen bir Cumhurbaşkanımı ülkemizi yönetecek?Cumhuriyetçiler bu adaya mı tıpış tıpış oy verecekler? Sayın İhsanoğlu,Milli Marşımıza biraz Fransız kalmış, bu aday Türkiye'nin değil de Fransa'nın mı adayı? diye bazı sorular geliyor insanın aklına" şeklinde konuştu.

 

OKUYUP EZBERLESİN

Başbakan Erdoğan'ın "İhsanoğlu bu memleketin, bu toprakların evladı değil" sözünü hatırlatan Akın, "Başbakanımız ne kadar haklı çıktığını bu durum ne de güzel özetliyor. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret ederek pirim yapmaya çalışıyor. Ancak yaşananlar ortada. 5 dil bildiği halde, İstiklal Marşı'mızı bilmeyen biri bize göre Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olamaz. Biz çatı adayı İhsanoğlu'na duvarına asıp her gün okuması için İstiklal Marşı'mızın 10 kıtasının bulunduğu bir çalışmayı gönderiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar okuyup ezberlesin" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817