Aldatma cinayetine 18 yıl 4 ay hapis
 Derince’de çocuklarının gözü önünde kendisini aldatan eşini pompalı tüfek ve bıçak kullanarak öldüren Hacı Osman Tan’ın yargılandığı dava 18 yıl 4 ay hapis kararı ile sonuçlandı.

Geçtiğimiz yıl 17 Kasım’da işlenen cinayetin davası 6. duruşmada karara bağlandı. Eşini öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Hacı Osman Tan, olayda haksız tahriğin bulunması ve suçlunun pişman olması göz önünde bulundurularak 18 yıl 4 ay hapis yatmasına karar verildi.

 

ALDATTIĞI KANITLANDI

Sanık Hacı Osman Tan ve vekili Av. Hüseyin Acurman, sanığın çocukları A.T., S.T. ve kendilerinin vekili Av. Alper Ayyıldız ve İsmail Kaya’nın vekili Pınar Aslan’ın katıldığı davada Hüseyin Acurman, tasarlayarak adam öldürme iddiasıyla yargılanan Tan’ın savunmasını yaparak deliller eşliğinde mahkemeye sundu.  Olayın tasarlayarak adam öldürme kriterlerine uygun olmadığına mahkeme tarafından karar verildi. Sunulan deliller ile maktul Hayriye Tan’ın eşini sanal ortamda ve fiziksel temas ile aldattığı kanıtlanmış oldu ve bunun olayda haksız tahrik unsuru olarak yer aldığı belirtildi.

 

NAMUSLU BİR İNSANIM

Geçtiğimiz yıl 17 Kasım’da, Derince’nin Deniz Mahallesi’nde ikamet eden ve Demiryolları Makine Bakım Atölyesinde çalışan Hacı Osman Tan’ın eşinin başka erkeklerle mesajlaşması, telefonla konuşması ve internet üzerinden cinsel içerikli yazışmalar ve görüntülü konuşmalar yapması sebebiyle cinnet geçirerek kendisini önce pompalı tüfekle vurmuş sonrasında da bıçaklayarak öldürmüştü. Davanın son duruşmasında söz alan Tan, “Dört çocuğumun annesidir hakkında kötü söz söyleyemem. Ben ne çocuklarıma ne karıma haram lokma yedirmedim. Ben namuslu bir insanım. Annem bana namuslu olmayı öğretti suçum budur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817