ALKOL ALIP KÖRFEZ'DE KAZA YAPTILAR
 Kocaeli Körfez İlçesi D-100 Karayolu üzeri Döküm Işıklar mevkiinde  Kasim 2012 ‘de üzücü bir kaza meydana geldi. İki ayrı aracın birbiri ile çarpışması sonucu 3 kişi öldü. Şoförler dahil 4 kişi yaralandı. Olay sonrası kazaya karışan ve araçlarındaki şahısların ölmesi nedeniyle tutuklanan şoförlerin yargılandığı davada dün karar çıktı. Her iki şoför’de hapis cezası aldı
 
ŞOFÖRLERDE YARALANDI
İddialara göre olay şu şekilde gelişmişti. D-100 Karayolu'nda Ankara yönüne giden Arif Özdemir'in kullandığı 34 FH 3196 plakalı otomobil, Yeni Yalı Mahallesi'ndeki kavşakta Ali Çarkçı idaresindeki 41 AC 965 plakalı otomobille çarpışştı. Çarpışmanın etkisiyle Ali Şekeroğlu olay yerinde, Muhammet Çarkçı ve Metin Çetiner ise kaldırıldıkları Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. Kazada ayrıca Ali Çarkçı, Yaşar Güner, Atilla Güner ve Arif Güner yaralandı. Olayın ardından her iki aracın sürücüsü Ali Çarkcı ile Arif Özdemir çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 
 
KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ
Olayla ilgili Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki yagılamaya dün devam olundu. Duruşmaya  Tutuklu sanıklarAli Çarkcı ve Arif Özdemir ile avukatları Erhan Gezer ve Kemal Aytaç ile ölenlerin  yakınları ile avukatları katıldı.  Delillerin toplandığı bildirilerek  karar verileceği belirtilerek Kazada ölenlerin yakınları ve avukatları her iki sanığın da cezalandırılmasını talep ettil. Sanıklardan Ali Çarkçı'nın avukatı Erhan Gezer, "Benim müvekkilim alkollü olabilir ama alkol nedeniyle bu kazayı yaptığını göstermez. Kaza diğer sanığın kırmızı ışıkta geçmesi nedeniyle meydana gelmiştir. Düzenlenen raporlar da eksik düzenlenmiştir" dedi.
 
HAPİS CEZASI ÇIKTI
Olayla ilgili yargılanan diğer sanık Arif Özdemir'in avukatı Kemal Aytaç ise "Dosyada sanıkların kusur oranları belirtilmemiştir. Müvekkilimizin kazada daha az kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Kendisinin daha öncede herhangi bir sabıkası bulunmamaktadır" dedi. Mahkeme sonucunda kusur oranlarında göz önünde bulundurularak sanıklardan Ali Çarkçı'ya 10 yıl, diğer sanık Arif Özdemir'e ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. ayrıca Ali Çarkçı’nın 3 yıl diğer sanık arif Özdemir’in ise 2 yıl süre ile ehliyetlerine el konulmasına karar verildi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817