ARACI DEĞİL HASTA KAZANDI
 Sağlık Bakanlığı, kanser ilaçları üzerinden lerin ve ecza depolarının elde ettiği fahiş kârlara 'Dur' dedi. Aracı ortadan kaldırıldı, kanser hastalarına ilaca ucuza ulaşma imkanı sağlandı. Kanser hastaları artık ilaçlara, hem daha az para ödeyecek hem de eczane eczane dolaşmadan tedavi gördüğü hastaneden ulaşacak. 

TOPLU ALIM YAPILIYOR 
Genelge ile artık kanser ilaçlarının eczanelerde satışı durdu. Uygulama ile hastalar, ilaçlarını hastanelerin açtığı ihale alımı yöntemiyle yapılacak tedarik ile sağlıyor. Bu sayede eczanelerde 250 liradan satılan kanser ilaçları, hastanelere 4 liradan ihale ile verilmeye başlandı. Fiyatların düşüşünde hem toplu alım yapılması hem ilaçların eczanelerden alınmaması hem de ecza depolarının kârlarını tırpanlaması etkili oldu. Eskiden istedikleri kâr oranı ile ilaç satan depolar, hastanelerin ihalelerine katılmak için büyük çapta fiyat indirimi yapmak zorunda kaldı. Genelge ile dışarıya reçete yazılması sona erdi. Hastanelere kanser ilaçlarını en az 2 aylık olarak bulundurma zorunluluğu getirildi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817