Atık Toplama Çalışmaları Devam Ediyor

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda atık yağlar, piller, kağıtlar, elektronik artıklar toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor.

100 LİTRE YAĞ 50 KİLO PİL

İzmit Belediyesi tarafından Belsa, Alikahya hizmet binası, Kuruçeşme hizmet binası, Mevlana Kültür merkezi önü ile Yürüyüş Yoluna konulan atık toplama kumbaralarından bir haftada 100 litre atık yağ ile 50 kilogram atık pil toplandı. Kumbaraların belirli aralıklarla açılıp içinin boşaltıldığını söyleyen yetkililer “ vatandaşlar kullanılmış yağları, pilleri bu kumalaralar bırakabilirler. Toplanan yağ ve piller çevreye zarar vermeyecek şekilde değerlendirilmektedir” dediler.

EVLERDEN DE TOPLANIYOR

Belediye yetkilileri, bitkisel ve elektronik atıkların evlerden de toplandığını belirterek “  vatandaşlarımız kızartmalıkta kullandıkları bitkisel yağları lavabolardan dökmeyip kaplarda biriktirsinler. Aynı şekilde eski televizyon, bilgisayar, buzdolabı gibi elektronik atıkları ile kağıtları da  çöpe atmasınlar. Bunları belediyemizin 318 00 77 numaralı telefonunu arayarak aldırabilirler. Ekiplerimizce bir ay içinde evlerden 3 ton elektronik atık ile 600 litre bitkisel yağ toplanmıştır” şeklinde konuştular.

20 ARAÇLA AMBALAJ ATIKLAR TOPLANIYOR

İzmit Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekiplerince şehrin dört bir yanındaki ambalaj atıkları da toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor. Ambalaj atıklarının 10 araç ve 20 personel ile düzenli şekilde toplandığını söyleyen ilgililer “  yaptığımız çalışma ile ayda ortalama 800 ton ambalaj atığı topluyoruz. Böylelikle hem  binlerce ağacın kesilmesi önleniyor hem de geri dönüşümü ile milli ekonomiye ciddi katkılar sağlanmaktadır” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817