ATIK YAĞLAR GERİ DÖNÜŞÜME
 İzmit Belediyesi,  kullanılmış bitkisel yağları toplayarak geri dönüşümünü sağlıyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde kullanılmış  bitkisel yağların  lavabolardan dökülmesinin de önüne geçilmiş olunuyor. 1 litre atık yağın 1 milyon metreküp temiz suyu kirlettiğini söyleyen yetkililer” yağlar, sadece temiz suları kirletmiyor, lavabolardan dökülerek kanalizasyon sistemlerine de zarar veriyor.  Çevre için telafisi mümkün olmayan zararlara yol açan kullanılmış bitkisel yağları evlerden ve işyerlerinden toplayarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz.

Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verip destek olduğu projeye vatandaşlardan da önemli destek geliyor. Eğitim kurumlarımız, lokanta, restaurant gibi işyerleri, eğitim kurumları, kurs merkezleri atık yağları dökmeyerek özel kaplarda biriktirip  belediyemizi arayarak bunları aldırıyorlar. Sadece 10 gün içinde 21 evden 125 kilogram, 2 okuldan  10 kilogram ve bir kültür evinden de 50 kilogram atık yağ aldık” dediler.  İzmit Belediye yetkilileri, geçen 10 ay içinde evlerden 4400 kg okullardan 2830 kg ve işyerlerinden de 11 ton atık yağ toplanarak bunları biodizel olarak tekrar ekonomiye kazandırdıklarını bildirdiler.

Bu arada Alikahya Atatürk Mahallesi’nde oto yıkama işiyle uğraşan Ünal Günyeli isimli vatandaş da evinde biriktirdiği atık yağları belediye yetkililerine teslim ederek projeye destek oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817