Aydın Ünlü, öz eleştiri yaptı
 MHP Körfez İlçe istişare Toplantısında, İl Başkanı Aydın Ünlü özeleştiri yapıp, bundan sonra izlenecek çalışma yöntemini açıklarken, İlçe Başkanı Zeki Gürsu’da, başarı için sandık şartını tekrarladı ve gençlere fırsat verilmesini istedi.

Genel seçim çalışmalarına hız veren MHP Körfez İlçe, teşkilatlarda yaptığı istişare toplantısını bu kez salona taşıdı ve Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya, İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse, bu dönemin aday adayları Ayhan Arpacı, Zekai Kahyaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Ali Kanbur, Vahit Eryılmaz ve Mehmet Gümüş ile Ülkü Ocakları Körfez Şube Başkanı Murat Keleş, Kadın Kolları Başkanı Sema Kanbur ve partililer katıldılar.

AKP’de Bizans entrikaları dönüyor

İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Ülkü Ocakları için başlatılan çalışmayı hatırlatarak, ‘’Körfez Ülkü Ocağı’na bina alınması için başlattığımız bir tuğla da sen koy kampanyası devam ediyor. Açılan hesap numarasını tüm üyelerimize göndereceğiz ve yardımlarını talep edeceğiz. 17 Şubat Salı günü bu mesajları göndermeye başlayacağız. Belediye Başkanlığı seçimlerinde alınan oylar teşkilatın ve ülkücülerin oylarıdır, başarısıdır. İl, ilçe başkanlığı seçimleri sırasında adaylar gösterdikleri performansı genel seçimde de uygulasınlar, Kocaeli 3 değil 4 milletvekilini rahatlıkla çıkartır. Bakan, Osman Badem’i, Osman Badem İsmail Baran’ı, Baran’da Badem’i istemiyor. AKP’de Körfez’de Bizans entrikaları dönüyor, aramızdaki tartışmaları bırakalım. İçinde vatan sevgisi olmayan bu kapıdan içeri girmesin. Milletvekili adaylarının içimizden çıkmasını istiyoruz, Genel Merkez bunu duysun, dışarıdan birilerini istemiyoruz. Bu yapılmazsa başarılı olamayız, sandık konulsun ve ön seçimle adaylar belirlensin’’ dedi.

Her kes sandığından sorumlu olacak

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü yaptığı konuşmasında, her kesin sorumlu olduğu sandığı iyi takip etmesini isteyerek, ‘’Ben, Kartepe’de 1087 nolu sandıkta oy kullanacağım. Seçim arefesinde benim sandığımdan MHP’ye kaç oy çıkacak görelim. Bir önceki seçime göre daha çok oy çıkmışsa bu başarı demektir, her kes de bu şekilde oy kullandığı, sorumlu olduğu sandığı iyi takip etmeli. Sandığından en iyi oyu çıkartan, benim için en iyi ülkücüdür. 25 Şubat’tan itibaren saha çalışmalarına başlayacağız. Burada az önce Meclis Üyemiz Vahit Eryılmaz tam 12 dakika yaptıkları çalışmaları anlattı. Burada çalışma yapılıyor, Körfez İlçe bize planı çizdi, biz de uygulayacağız.  Her kesin elinde listesi olacak, İl Başkanı, Milletvekilleri nereye davet edilirlerse gidecekler ve çalışmalara katılacaklar’’ dedi.

Öz eleştiri

Aydın Ünlü, konuşmasının bu bölümünde de öz eleştiri yaptı ve ‘’AKP Yerel seçimlerde belirlediği hedefleri tutturdu, bize ve CHP’ye de kalan oyları paylaşmamızı söyledi. Biz de kalan oyların savaşını verdik. 44 yıllık siyasi hayatımızda yaptıklarımızı değiştireceğiz. 99 ruhunu yakalayacağız. Bunun için yani başlattığımız Etkili Sandık Gönüllüsü çalışmasıyla başarıyı yakalayacağız. Seçim günlerinde İl Başkanı beni arayıp, yanında 50 bin kişi olduğunu söylüyor. 50 bin kişi ile 500 bin oy aldılar, bizim yanımızda daha az insan vardı ve 150 bin oy aldık. Öyleyse gönüllü ordusuna ihtiyacımız var, 10 bin kişiyle sahada olmayı başarabilirsem, 400 bin oy almam hiç zor olmaz. Bunu daha önce başaramadım. Bu seçimde hedefimiz, il başkanını, milletvekilini kaç kez sahaya getiririm, insanlara nasıl iş bulurum, oy sayısını nasıl daha yukarılara çıkartabilirim düşünceleri olmalı. AKP, para gücünü kullanıyor, biz de gönüllülük esasıyla hareket edeceğiz. 1999’da da paramız yoktu ama inandık ve başardık. 7 Haziran’da başarılı olamazsak bir daha seçim de göremeyiz’’ dedi.

İstişare toplantısında,  kürsüye çıkan Belediye Meclis Üyesi Vahit Eryılmaz’da, yaptıkları çalışmaları, mecliste verilen önergeleri ve red oyu kullanılan önergeler hakkında bilgiler verdi. Eryılmaz, ilçenin ve ilin sorunları ile yakından ilgilendiklerini, meclise verilen önergelerle de bunları takip ettiklerini belirtti.

Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Çetin ise konuşmasında 2 bin 159 kayıtlı üyenin olduğunu ve Pazar yerlerine, insanların kalabalık olduğu noktalara standlar kurup, üye sayısını hızla arttıracaklarını söyledi.

Kadın Kolları Başkanı Sema Kanbur yaptığı konuşmada, kadın azlığından ve yerel seçimlerde belediye başkan adayının eşinin destek vermemesinden yakınarak, ‘’Seçimlerin kadınlarla kazanılacağını söylüyorlar ama partide az sayıda yer veriliyor. Belediye Başkanlığı seçimlerinde halk adayımızın eşini sordu ve biz cevap veremedik. Bir kez bile çalışmalarda yanımızda olmadı. Her kesin kendi ücretini ödeyeceği en az 300 kişilik kahvaltılar düzenleyerek, çalışmalarımız devam ettireceğiz’’ dedi.

Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Karadeniz’de, sosyal amaçlı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817