Ayşe Hacet Aşar,“Seçim Kadınlarla Kazanılır”

Daha önce de yine siyaset deneyimi için adım atan ve sonraki yıllarda bu arenadan ayrılmayan Ayşe Hacet Aşar, 2019 yerel seçimlerinde yeniden meclis üyesi aday adayı oldu ve yapmayı düşündüğü hizmetler için görev talep etti. Körfez’de hem eşi ile birlikte yaptığı yapı denetimle ilgili alandaki faaliyetleri, hem de Körfez Ticaret Odası’nda ki etkinlikleriyle sürekli gündemde olan Ayşe Hacet Aşar, birikimleriyle yaşadığı kente katkıda bulunacağına inanıyor.

Ayşe Hacet Aşar kimdir?

19.08.1982 yılında Manisa Akhisar ilçesinde doğdum. İki çocuklu bir ailenin küçük ferdiyim, babam İnşaat Mühendisi, Abim Anestezi Uzman hekimi olarak özel bir hastanede görev yapmaktadır. 11 yıllık evliyim ve biri 3 yaşında biri 8 yaşında 2 kız evladım var.

Kocaeli'ye ilk gelişimiz çocukluk yıllarımda Körfez Hacı Osman Mahallesi’ne oldu. 2000 yılından bu yana da Mimar Sinan Mahallesi’nde ikamet etmekteyim.  İlköğrenimimi Akhisar İlçesinde ve Lise öğrenimimi Körfez Yarımca Lisesinde tamamladım. Üniversite öğrenimimi 2005 yılında Kocaeli Üniversitesinde Hereke Kampüsünde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladım.

Üniversite mezuniyetimi tamamladıktan hemen sonra Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezinin Kobi'lerin ihracatını geliştirmeye yönelik projesine dahil olup, proje kapsamında 4 yıl süre ile Körfez'de gıda sektöründe bir şirkette ihracat Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüm. Proje tamamlandıktan sonra iş hayatıma; ticarete atılarak 10 yıldır Körfez Mimar Sinan Mahallesinde merkezi bulunan aile şirketlerimizde devam ediyorum. Şirketlerimizin faaliyet alanı İnşaat üzerine olan konularda gerçekleşmektedir.

Siyasi ve Sosyal Geçmişinizden birkaç cümle ile bahseder misiniz?

Körfez Ticaret Odasında iki dönemdir İnşaat Komitesinde Komite Başkanlığı görevini yürütüyorum. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Adayı oldum. 2015 yılında AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüm. Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisinde de 2 dönemdir görev alıyorum.

Neden Aday oldunuz?

Bugüne kadar 15 yıldır körfezde çok önemli işlere imza atan AK Partili belediyemizin halkımızla birlikte çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum.  Bizim partimiz sıradan alışılmış bir parti değildir. Burası bir dava olarak içinde bulunduğumuz bir ortamdır. Allah nasip eder partimiz de onay verirse bu davada belediye meclis üyesi olarak devam etmek istiyorum. Nasip olursa çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği çalışma yaşamıma başlayıp sürdürdüğüm, evlenip yuva kurduğum, çocuklarımın doğduğu körfezimiz için var gücümle çalışacağım.

Semtimin ihtiyaçlarını biliyorum, Şöyle ki Körfez Ticaret Odasında Komite Başkanı olduğumdan Körfezli esnafımız ve işyeri sahiplerimizin isteklerini ve sıkıntılarını biliyorum ve bu noktada onlara yakın olduğumu düşünüyorum. Ayrıca biz kadınlar bir yandan da tabii ki aile ve ev ortamlarının da nabzını daha yakından tutabiliyoruz. Körfez için hayallerim ve yapmak istediklerim var.

Ben de tam bu noktada Cumhurbaşkanımızın kadınlara yönelik çağrısına kulak verdim ve Körfez Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olmaya karar verdim. Listeye girsem de girmesem de önemli değil; önemli olan gönüllere girebilmektir. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Talip olduğumuz bu görevi Körfezimize en iyi hizmeti verecek olanlara nasip etsin.

Yerel yönetimlerde kadınların rolü ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ?

Toplumun temelini oluşturan kadınlar siyasetin de belirleyici unsurudur. Kadınlar siyasetten uzak durmamalıdır. Yerel hizmetlerin odak noktası olan belediyelerde ve belediye meclislerinde kadın temsiliyetinin artması gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerde kadın meclis üyeleri;  kadın nezaketi, kadın zerafeti ve hassasiyetini ve kadın farklılığını ortaya çıkarır. Bir erkeği geliştirirsek sadece bir erkeği geliştirmiş oluruz; ancak bir kadını geliştirirsek tüm geleceği geliştirmiş oluruz. Seçim Kadınlarla kazanılır, ben buna inanıyorum ve bu nedenle kadınların siyasetteki rolü çok önemli.  Bir oy bile çok kıymetli ve her bir oyun kazanılması için biz kadınların üzerine çok sorumluluk düşüyor. Ve ben de bu noktada elimden gelen gayreti göstereceğim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817