Azerbaycan’da kardeş şehrimiz olacak

AZERİ BAKANDAN ZİYARET

Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Bakanı İbrahimov ile beraberindeki heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan İbrahimov, belediye hizmet binasına girişinde Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Ercan Yazıcı tarafından karşılandı. Bakan İbrahimova’a ziyarette Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar eşlik etti.

 

BİR MİLLET İKİ DEVLET

Büyükşehir Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan İbrahimov’a Başkan Karaosmanoğlu tarafından işlemeli bir vazo hediye edildi. Bakan İbrahimov da, Başkan Karaosmanoğlu’na ülkesinden getirdiği ipek halıyı takdim etti. Türkiye ile Azerbaycan’ın bir millet iki devlet olduğunun vurgulandığı ziyarette Bakan İbrahimov’u Kocaeli’nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

 

KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ

Seka alanı içindeki Azerbaycan Kültür Evi’nin açılışına katılmak için ilimize gelen Bakan İbrahimov, bu girişimlerin Azerbaycan ile Türkiye arasında ayrı bir kapı açtığına değindi. Bakan İbrahimov, Kocaeli ile Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrinin kardeşi şehir olmasını da arzu ettiklerini söyledi. Bu teklife olumlu baktıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin yapısı, Büyükşehir Belediyesi ve belediyecilik çalışmalarıyla ilgili Bakan İbrahimov’a bilgi verdi.

YEMEKTE AZERBAYCAN RÜZGARI

Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu ile Bakan İbrahimov, Kocaeli ile Sumgayıt’ın kardeş şehir olması için ilk adımı atarak, karşılıklı iyi niyet protokolünü imzaladı. Hayırlı olsun dilekleriyle imzalanan iyi niyet protokolünün ardından Kocaeli ile Sumgayıt’ın kardeş şehir olması için gerekli adımlar atılacak. Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu, Azerbaycan Diaspora Bakanı İbrahimov ile beraberindekiler için bir yemek verdi. Antikkapı’daki yemekte, Azerbaycan’ın kültürü ve şarkılarından örnekler sergilendi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817