BAŞİSKELE'DE CHP'Lİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİ


CHP Başiskele Kadın Kolu Başkanı Sevim İslamoğlu ve Belediye Başkan Adayı Av. Aysun Kılınç kadın partililer ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79. Yıl dönümü sebebiyle buluşan CHP'li kadınlar, günün anlam ve önemini paylaştı. Kahvaltıda CHP'li kadınlar yaklaşan seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Dayanışma içinde geçen toplantı sonucunda çok sayıda kadının partiye üyelik başvurusunda bulunduğu görüldü.



'KADINLARIMIZ BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK KAZANACAKTIR'

Çok sayıda kadın partilinin katıldığı kahvaltıda Başiskele Kadın Kolu Başkanı Sevim İslamoğlu basın açıklamasında bulundu. İslamoğlu açıklamasına Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.' sözü ile başladı. İslamoğlu, kadınların seçme ve seçilme hakkı almasının aşamalarını anlatarak, 'Kadınlarımız ancak birlikte mücadele ederse hakları hayat bulacaktır. Kadının değerinin ve haklarının örselenmediği günler görme umudu taşıyoruz. Kadının önemsendiği, haklarının görmezden gelinmediği 5 Aralıklar dileğiyle, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 79. Yıl dönümümüz kutlu olsun.'dedi.

'TÜRK DEVRİMİNİN HEDEF KİTLESİ KADINLARDIR'

Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç da günün anlamıyla ilgili konuşma yaparak,  'Türk Devriminin hedef kitlesi kadınlardır. Aynı nedenle de karşı devrimin hedefinin de kadınları toplumda etkisizleştirmektir.' dedi. Kılınç, kadınların siyasette görünmez olduğunu rakamlar vererek ve çizelgeler göstererek, 'Kadın seçmen sayısı erkek seçmen sayısından fazla. Buna rağmen parlementoda %14,4, belediye meclis üyeliklerinde % 4, belediye başkanlığında ise % 0,9 oranında temsil ediliyorlar. Seçmen gücünü örgütlü güce çevirirsek eşit oranda temsil olanağına da kavuşuruz. Bu nedenle tüm kadınları CHP’de mücadele etmeye çağırıyorum. Tüm kadınları tüm yönetim kademelerine aday olmaya çağırıyorum.' dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817