Başkan Aygün'den Projelere Yakın Takip

Makinelerin Kurulumu Yapılıyor

İshakçılar merkezli köylerde birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Aygün bu kapsamda bölgeye kazandırdığı ekonomi ve istihdama artı değer katacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’ni ziyaret etti. Bünyesinde üç önemli yapıyı barındıran Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin Süt Pastörizasyon Tesisi ve Mısır Kurutma Tesislerinin ünitelerinde kullanılacak makinelerin kurulumunda artık son düzenlemeler yapılıyor.

Üç Önemli Tesis Bir Arada

İçerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’ni barındıran Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, ekonomi ve istihdama önemli oranda katkı sunacak. İshakçılar merkezine inşa edilen Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, mısır ekimi gerçekleştiren çiftçilere çok önemli bir destek sağlayacak. Tesislerde süt pastörizasyon bölümünün 5 ton, yağ işleme bölümünün günlük 300 litrelik kapasitesi var. Tesisler ile birlikte Taşköprü Aspir Yağı artık Derince Belediyesi’nin tesislerinde üretilecek.

Tahtalı Göleti Doğa Park Projesi

Başkan Aygün, köylere gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında Tahtalı Göleti Doğa Park projesinde de incelemelerde bulundu. Derince’yi sadece Kocaeli’nin değil, bölgenin de en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirecek olan Doğa Park projesi kapsamında ilk olarak Tahtalı Göleti çevresindeki yollar Derince Belediyesi ekipleri tarafından tesviye edilip düzeltilmişti. İlk etap çalışmaları ile ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin ardından mangal yerleri de tamamlanarak mesire alanı halkın kullanımına sunuldu.

İkinci ve Üçüncü Etap Düzenlemeleri

Bölgede ikinci etap çalışmaları kapsamında ise Tahtalı Göleti çevresine misafirhane, yemekhane, basketbol sahası, restaurant, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisi inşa ediliyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün burada devam eden çalışmaları inceleyerek, son durumla ilgili bilgi aldı. Üçüncü etap çalışmalarının da başladığı Tahtalı Göleti Doğa Park projesi kapsamında karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının tamamlanmasının ardından proje tamamlanarak, halkın kullanımına sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817