banner2752
banner2750
banner2776

BAŞKAN BÜYÜKAKIN GENÇLERLE BULUŞTU

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Başkanla Gençlik Buluşmaları” kapsamında Akademi Lise öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, tecrübelerini aktardı, gençlerin sorularını cevapladı. Başkan Büyükakın gençlere hitaben “Bu akşam buraya gelmeyip çocuklarımla muhabbet için eve de gidebilirdim. Fakat sizinle hasbihal etmek benim borucumdur, çünkü buraya gelmek bu şehrin üzerimdeki haklarındadır.” dedi.   

“KATILIMCI GENÇLER OLUN”

Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise’de gerçekleşen “Başkanla Gençlik Buluşmaları” programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ve Akademi Lise eğitmenleri buluşmaya yoğun ilgi gösterdi. Gençlere organizasyonlara katılım noktasında bilgiler veren Başkan Büyükakın “ Katılımcı bir süreç izleyin. Mesela gençlerimizin her konuda fikirleri olmalı. Bir yazar veya şairle konferans yapılacaksa bu konu da sizlerin fikirleri önemlidir. Ve gerekirse sizler onlarla iletişime geçin, konferansı ayarlayın. Bu sizi geliştirir. Organizasyon yapın, program ayarlayın. Faaliyetleriniz yaratıcı faaliyetler olsun.” dedi.

KILAVUZ GENÇLİK PROJESİNİN KURULMA AMACI

Kılavuz Projesi’nin kuruluş aşamasında yer aldığını belirten Başkan Büyükakın “Kılavuz Gençlik Projesi’ni tasarlarken, bir mimar bakış açışıyla hayata geçirdik. Tüm ayrıntıları göz önünde bulundurduk ve en iyisini yapmaya çalıştık.  Biz Kılavuz Gençlik Projesi’ni tasarlarken gelecekte nasıl bir gençlik istiyoruz sorusunu kendimize sorduk. Bizim amacımız matematik, fen, fizik öğretmek değil biz sadece temelde bunlara destek oluruz. Biz kendi alanınız dışında kalan yeteneklerinizi genişletme amacı güdüyoruz. Örnek olarak bir spor dalıyla ilginiz olsun ya da bir sanat dalı ile ilgili olun. Bunun yanında çevremizde olup bitenlere karşı söyleyecek sözleriniz olsun. İşin özü bu projemiz sizi kendi alanınızın dışında okuryazar sahibi yapacak ve hayatta bir duruş sahibi edecek.” diyerek Kılavuz Gençlik Modeli’nin kuruluş amacını açıkladı.

GENÇLERE ÖDEV VERDİ

Program boyunca gençlerle samimi dakikalar geçiren Başkan Büyükakın onlara bol bol tavsiyede bulundu. Başkan Büyükakın ödev olarak öğrencilere şu hususları hatırlattı. “Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini okuyun, size tavsiye ediyorum. Burada sadece bir şiir kitabı görmeyeceksiniz. Bu kitapta inancımız da içselleşmiştir. Akif, İslam inancını çok iyi işlemiş ve ölçüyü bize aktarmıştır. Size üç ödev veriyorum, CV’niz dolu olsun, Sahafat okuyun ve hayatta büyük taşları bulun.” dedi.  

“EN BÜYÜK DEĞERİMİZ HZ PEYGAMBERDİR”

Başkan Büyükakın öğrencilere Hz Muhammed’in hayatını bol bol okumalarını tavsiye ederek “Bizim için en büyük değer Hz Peygamberdir. Bu dünyada bulunmamız boşuna değildir. Bu hayatı bir anlam ekseninde yaşamaya çalışıyoruz. Üzerimizde farklı kaplar var, fakat kabın bir ehemmiyeti yok. İnsanı insan yapan üzerinde bulunan elbiseler değildir, içinde taşıdığı değerlerdir.” dedi.

GENÇLİK YILLARINDAN ÖRNEKLER VERDİ

Gençlik yıllarından kesitler aktaran Başkan Büyükakın “Gençliğimde spor yaptım, sanatla da ilgilendim. Üniversite e bir grubumuz vardı onlarla kütüphaneler kurar, yazar ve şairlerle görüşürdük. Yani aktif bir gençlik hayatımız oldu. Siyasal bilimler fakültesinde okudum. Ben ikinci sınıftan sonra akademisyen olmak istedim ve bu yönde çalıştım. Özel olarak bir plan yapmadım. Üniversitede 15 yıl kaldım daha sonra belediye geçtim. Ama ne olursa olun ya er kişi niyetine ya da hatun kişi niyetine diyorlar. Bunu unutmayın, fakat hedefsiz de kalmayın. Ama hedefleriniz değerlerinize göre oluşsun. Bu hayatta var oluş sebebimiz iyi insan olmaktır.” diye konuştu.

“ALLAH İLE BAĞINIZI GÜÇLÜ TUTUN”

Başkan Büyükakın son olarak geçlere Allah ile bağlarını güçlü tutmalarını belirterek “Gençler gerçekte Allah var unutmayın. Her an sizinle beraber olan. Biz hayatımızda Allah ile bağlarımızı ne kadar güçlü tutarsak o kadar güçlü oluruz. Bizim vekilimiz her zaman Allah’tır. Benim için asıl motivasyon Allah ile olan ilişkimdir.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680