Başkan, ‘’Dile kolay yedi milyon ağaç diktik’’
  

Dünya Gönüllüler Haftası nedeniyle Kocaeli’de sosyal alanlarda proje üreterek çalışan gönüllüler hareketinin temsilcileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. TEMA başta olmak üzere eğitimden sağlığa toplumun diğer önemli alanlarına dokunuş yapan gönüllerle olan birlikteliğinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Gönüllülük içten yapıldığında bereketli olur. Her alanda yaptığımız çalışma samimi niyetle gönülden olmalıdır. Aslında gönüllülük Allah rızası için yapılan hizmettir. Kocaeli’de başta çevre olmak üzere bizlerde gönülden hizmetler ortaya koyduk. Dile kolay yedi milyon ağaç diktik kentimize” açıklamasını yaptı.

 

GÖNÜLLÜLÜKTE DÜNYA SIRALAMASININ ÇOK GERİLERİNDEYİZ

Dünyada gönüllülük hareketinin geldiği son durumun değerlendirildiği araştırmanın sonuçlarını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, “Maalesef 135 ülke arasında yapılan araştırmanın sonucunda, Türkiye gönüllülük anlamında 132. sırada yer alıyor. Bu durum ülkemiz açısından son derece iyi olmayan bir tablo. Ancak kentimizde bu durum ülkemizin diğer şehirlerine göre daha iyi bir noktada” dedi. Başkan Karaosmanoğlu da ziyarette, “Kentimizde çevre gönüllülerini başta olmak üzere, sorumluluk alan her gönüllüyü önemsiyoruz. Güzel bir insan görmek istiyorsanız güzel bir çevre yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL SORUMLULUK SADECE DEVLETİN GÖREVİ DEĞİLDİR

Sosyal sorumluluğun öneminden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sosyal sorumluluk sadece devletin üstleneceği bir görev değildir. Vatandaş bu noktada etkin bir görev yapmalıdır. Gönüllülük hareketinin yaygınlaştırılması gerekiyor, bunu da hepimize düşen bir ödev olarak görüyorum” diye konuştu. Her bireyin daha çok sosyal sorumluluk almasını da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Gönülden yaptığımız her iş ve çalışma ibadettir. Gönüllülük hareketinin bu noktadan çıkışla halkımızın daha aktif ve etkin katılacağı bir harekete dönüşmesi gerekiyor” sözlerini sarf etti.

 

ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜ OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Kocaeli’de bir çevre gönüllüsü olarak çalıştıklarını da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “7 milyon ağacı dikmek dile kolaydır. Zor bir işi başardığımızı söyleyebilirim. Fidanını bulmak dahi çok ama çok önemlidir. Bir küçük çocuk misaliyle o fidanlara bakmanız gerekir. Bazen iki üç yıl o fidanla ağaçla ilgilenmeniz gerekir. 2004’te yılında başladığımız ağaçlandırma seferberliğimiz bugüne kadar sürmüştür, bundan sonrada sürecektir. Orman Bakanlığımızdan aldığımız ve Büyükşehir Belediyemizin satın alarak diktiğimiz fidanlarla kentimizi ağaçlandırdık” şeklinde konuştu. TEMA gönüllülerinin bir hatırası olan doğadaki tohumların oluşturduğu anlamlı bir çalışma, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na takdim edildi. Gönüllü bir annenin kucağındaki geleceğin gönüllüsünün de katıldığı ziyarette Başkan Karaosmanoğlu’na, gönüllülük kavramının tanıtılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkı veren örnek davranışlarından dolayı tüm doğa gönüllüleri adına bir teşekkür plaketi hediye edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817