BAŞKAN SÖĞÜT; “PROJELERE SON ŞEKLİ VATANDAŞ VERECEK”

İlki gerçekleştirilen toplantıda Başkan Söğüt, bölge için yapılacak projeleri anlattı, kendilerine aktarılan talep ve önerileri de tek tek not aldı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Esentepe Mahallesi’nde Halk Meclisi Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Esentepe Kıl Çadır’da düzenlenen Halk Meclisi Toplantısına Başkan Şener Söğüt dışında; Başkan Yardımcıları Faruk Denli, İbrahim Çırpan, Levent Yılmaz ve Osman Yurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk, Körfez Belediyesi Koordinatörü Selahattin Kabadayıoğlu, İSU Şube Müdürü Alper Engin, Muhtar Muhlis Soydaş, birim müdürleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

GÜZEL SONUÇLAR DOĞURUR

Toplantıda ilk olarak söz alan Muhtar Muhlis Soydaş, “Toplantımız ilk olarak burada yapılması bizleri mutlu etti. Eksikliklerimizi masaya yatırdık, gerekli değerlendirmeleri yaptık” dedi. Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk de konuşmasında, “Bazen küçük sorunlar kafalarda büyütülür. Ama işin gerçeğini öğrenmek, talebi direk başkana yüz yüze iletmek güzel sonuçlar doğurur” ifadelerini kullandı.

DETAYLARINA İNEREK ÇÖZECEĞİZ

Halk Meclisi Toplantılarının ilkini Esentepe’de gerçekleştirdiklerini ve startı buradan verdiklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “Bugün başkan olarak ben tüm ekibimiz ile birlikte karşınızdayız. Seçim öncesinde de söylediğimiz gibi; Bizim yerel yönetimdeki anlayışımız, yerinden yönetim. Bizzati sorunun kaynağına gelerek, detaylarına inerek çözüm üreteceğiz. Eğer oturduğumuz yerden belediyeden buraları yönetmeye çalışırsak sizlerin beklentilerini karşılamakta güçlük çekeriz.

SON ŞEKLİNİ SİZLER VERECEKSİNİZ

“Altı aylık zaman dilimi içerisinde bizler Belediyede öncelikle ekibimizi gözden geçirdik, yeniledik” diyen Başkan Söğüt, “Daha sonra devam eden projelerimizi tamamlama adına hız verdik. Bir taraftan da 5 yıllık stratejik plan çalışmamızı tamamladık. Körfez’de ne tür hizmetleri hayata geçireceğimizi çalıştık. Kentin tüm dinamikleri ile birlikte bu planı oluşturduk. Şimdi bunu mahalle ölçeğine indirgiyoruz. Sizlerin görüşleri ile bunlara son şeklini vereceğiz” dedi.

GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Bölge için yapılacak projeler hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şener Söğüt, “Gençlerimiz ve çocuklarımızın eğitim anlamında yararlanması adına Eren Bülbül Bilgi Evimizi açtık. Şu an kayıt alıyoruz. Bir çok konu ve branş üzerine dersler vereceğiz. Robotik kodlamadan yabancı dile, müzik aletleri eğitimlerinden ve spor konusuna kadar bir çok alanda derslerimiz olacak. Kütüphanemizden de çocuklarımız faal şekilde yararlanabilecek” dedi.

ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI

“Park noktasında Endüstri Meslek Lisesi’nin hemen doğu tarafından park alanımız var oranın projesini hazırlayıp bölgeye kazandıracağız” diyen Başkan Söğüt, “Park alanları dışında Eren Bülbül Bilgi Evi’nin hemen üst tarafında spor tesisini gerçekleştireceğiz. Alt yapı noktasında da eksikliklerini tamamlayacağız.

Hepsini İSU planlamaya aldı ve alt yapıyı yenileyecek. Eğitim kadar spor da önemli. Meslek lisesinin güzel bir kapalı spor salonu var. Buradan istiyoruz ki tüm mahalle faydalansın” dedi.

KONUŞARAK BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Halk meclislerinin vatandaşların talep ve önerilerini dinlemek adına önemli olduğunu belirten Başkan Söğüt, “Sizler konuşun bizler not alalım istiyoruz. Tüm sıkıntılarımızı konuşalım istiyoruz. Yapacaklarımızın sözünü verelim, planlamamız gerekenlerin planlamasını yaparım. Bizim gücümüzün yetmeyeceği noktaları da Ankara’ya taşıyalım. Yapılmama sebeplerini de paylaşalım birlikte istişare edelim” dedi. Başkan Söğüt daha sonra vatandaşların tek tek talep ve önerilerini dinledi, aktarılan sorunların çözümü noktasında da müdürlere gerekli talimatı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817