BAYRAMA KADAR TIRPANLAMADIK YER KALMAYACAK
 İzmit Belediyesi’nin mahallerde başlattığı uzayan otları kesme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin dört bir yanında tırpan ekiplerinin uzayan otları kestiğini belirterek” havaların ısınmasıyla birlikte başta parklar olmak üzere yeşil alanlarda kuruyan otların yangın riski var. Belediye olarak bu tür riskleri önlemek için Nisan ayından Ekim ayına kadar  tırpan çalışması yapıyoruz.

 

AYNI YERE 3 KEZ GİRİLİYOR

 

Şehrin dört bir yanına dağılan ekiplerimiz, başta parklar olmak üzere, boş alanlar, cadde kenarları ve yaya kaldırımları olmak üzere  uzayan otları kesiyor. Böylelikle hem yangın riski ortadan kalkmış oluyor hem de görsel kirliliğe izin verilmemiş oluyor” dediler. İlgililer, bayrama kadar tırpan girmemiş hiçbir yer kalmayacağını da bildirerek” tırpan sezonu boyunca aynı mahallere en az 3 kez girilmiş oluyoruz. Çünkü çalışma yapılan yerde 3-4 hafta sonra tekrar otlar uzayabiliyor” şeklinde konuştular.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme, Akpınar TOKİ konutları,  Ayazma ve Tepeköy bölgelerinde de tırpan çalışması yaptılar. Akpınar bölgesinde 5 kilometre boyunca yon kenarlarındaki bütün otlar kesilirken, Ayazma ve Tepeköy’de de 62 adet parkın yeşil alanlarındaki otların kesimi yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817