banner2752
banner2750
banner2776

BÜYÜKŞEHİR: "MEŞE DANTEL BÖCEĞİ ZARARSIZDIR"

Meşe dantel böceğinin insanlar için herhangi bir hastalık taşıma durumu olmadığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu kapsamda tedirgin olmayı gerektirecek bir durum olmadığını ve ilgili ekiplerin sahada meşe dantel böceği popülasyonunu takip ettiğini ifade etti.

 

HASTALIK TAŞIMA RİSKİ YOK
Konuyla ilgili, “Meşe dantel böceği bir ağaç ve orman zararlısıdır. Ağaçların bitki özsularını emerek beslenen ve çoğalan bu canlılar iklim değişikliği sebebiyle sıcaklık artışlarına bağlı olarak son yıllarda ülkemizde görünmeye başlanmıştır. Asıl yaşam ve çoğalma alanları ormanlar olmasına karşın, uygun sıcaklık şartlarında temmuz ve ekim aylarında rüzgârlarla yoğun kümeler halinde ormanlardan yaşam alanlarına ulaşmaktadır. Buna bağlı olarak önümüzdeki haftalarda bu canlıları yaşam alanlarımızda görme ihtimalimiz bulunmaktadır. Ancak Meşe dantel böcekleri vektörel canlılar değillerdir. Yani insanlar için herhangi bir hastalık taşıma özelliği yoktur. Bu sebeple tedirgin olmamızı gerektirecek bir durum bulunmamaktadır” açıklamasını yapan Büyükşehir yetkilileri, alınabilecek önlemler konusunda ise bilgiler verdi.

 

YAŞAM ALANLARINIZDAN UZAK TUTUN

Dantel böceklerinin sineklik ve benzeri koruyucu önlemler ile yaşam alanlarından uzak tutulması gerektiğini belirten yetkililer, buna rağmen insan üzerine, evlere, balkon ve pencere gibi yaşam alanlarına gelmesi durumunda yapılabilecek en uygun mücadelenin bol su ile yıkama, silme, süpürme gibi fiziksel uzaklaştırma ve benzeri bertaraf çalışmaları olduğunu aktardı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680