BÜYÜKŞEHİRLİ İZCİLER GAZİ SÜLEYMAN PAŞA’YI ANDI
  

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler, yine örnek bir etkinliğe imza attı. Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin oğlu, Kocaeli’nin ilk Valisi Gazi Süleyman Paşa'nın adına kamp düzenleyen izciler, Gazi Süleyman Paşa hakkında tüm bilinmeyenleri de öğrenmiş oldu. 910 metre rakımlı Kartepe Pazarçayır izcilik kampında gerçekleşen kampa izci liderleriyle birlikte izcilerde katıldı. Kampa katılan izcilere Gazi Süleyman Paşa’nın 

İzmit ve çevresinde yaptığı fetihler ile Osmanlı’nın şehir kimliğinin oluşmasında yaptığı öncülükler anlatıldı. İzcilere Kocaeli’nin ilk valisi olan Gazi Süleyman Paşa’nın kente yaptığı hizmetlerde aktarıldı.

 

İZCİLER SEMPOZYUMA KATILDI

Kampta izcilere Geleneksel okçuluk ve Osmanlı Cenk Sanatı (MATRAK) eğitimleri verildi. Eğitimlerde Geleneksel Okçuluğun tarihi ve İslam dinindeki önemi,  Matrakağın tarihi konuları, üzerinde duruldu. Eğitimlerin ardından izciler aldıkları eğitimleri pratiğe çevirdi. Daha sonra izcilere, Rumeli Fatihi olarak anılan Gazi Süleyman Paşa’nın yaptığı sayısız fetihler eğitimci liderler tarafından anlatıldı. İzci liderlerinin aktardığı bilgileri pür dikkat dinleyen izciler kampın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi sempozyumuna katıldı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817